Home Izdvojeno Škola odbojke okupila dvadesetak polaznika

Škola odbojke okupila dvadesetak polaznika

PODIJELITE

Odbojkaški klub ‘Gorica’ organizirao je besplatnu školu odbojke za vrijeme proljetnih praznika, a u školu se uključilo 20-ak dječaka u dobi 12-16 godina. Sama škola uvod je u program ‘Odbojka za SVE’ kojeg odbojkaški klub provodi u suradnji s Gradom Velika Gorica.

Filip Dumbović, trener i voditelj škole, rekao je kako su vrlo zadovoljni odazivom. – Želimo djeci prikazati sve čari odbojke i dati im priliku da se u nju zaljube. – rekao je Dumbović. On je istaknuo se dječaci najčešće odlučuju na nogomet, košarku ili rukomet, dok je odbojka pomalo zapostavljena.

Svoje oduševljenje školom nije krio Dreni, jedan od mladih polaznika. – Bilo mi je predobro, zabavno, bilo je super igrati s dečkima. Naučio sam puno o odbojci i sada znam koliko je to zapravo zahtjevan i dobar sport te mislim da ću nastaviti igrati odbojku.- istaknuo je mladi odbojkaš.

Iz OK ‘Gorica’ poručili su da će dolaskom toplijega vremena organizirati i školu odbojke na pijesku. No, ono što bi im moglo pokvariti planove je nedostatak uvjeta za treniranje. – Kako, nažalost, u Velikoj Gorici nema odgovarajućih uvjeta za trening odbojke na pijesku, s Klubom odbojke na pijesku ‘Siget’ iz Zagreba dogovorili smo da nam ustupe svoje pješčane terene – otkrio je Ivan Šuk, predsjednik kluba.

Kako bi OK ‘Gorica’ zadržao svoj prvoligaški status potrebno je ulagati u rad s djecom, a toga su u klubu itekako svjesni.