Home Izdvojeno Veleučilište Velika Gorica kao centar izvrsnosti

Veleučilište Velika Gorica kao centar izvrsnosti

PODIJELITE

Na Veleučilištu Velika Gorica u iduća tri dana sigurnosni koordinatori iz devet ministarstava slušat će napredni seminar ‘Ovladavanje procjenom rizika i optimalno upravljanje rizicima’.

– Prije godinu dana organizirali smo početni seminar kako bi oni usvojili osnovna znanja o kritičnoj infrastrukturi. Nakon toga odlučili smo održati i napredni seminar kako bi proširili njihovo znanje u ovom području – objasnio je Robert Mikac, zapovjednik civilne zaštite Republike Hrvatske.

veleuciliste-2.jpg

Nakon seminara, polaznici će morati proći testiranje. Oni koji ga uspješno prođu dobiti će potvrdu, odnosno međunarodni certifikat po ISO standardu.

– Polaznici koji uspješno riješe test dobiti će certifikat od jedne kanadske tvrtke koja se bavi ISO standardima. Polaznici će imati dvostruku korist od ovog seminara, dobiti će znanje i međunarodni certifikat da su uspješno savladali upravljanje rizicima – dodao je Mikac.

Seminar je nastavak uspješne suradnje Veleučilišta s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje. Dva partnera surađuju još od donošenja Zakona o zaštiti kritične infrastrukture, što je rezultiralo velikim brojem zajedničkih projekata. Kruna njihove suradnje su dva projekta financirana iz EU fondova u kojima oba partnera predstavljaju Republiku Hrvatsku.

– Za Veleučilište je značajno da smo prepoznati kao centar izvrsnosti u ovom području. Ne samo u Hrvatskoj, već imamo ponude da proširimo edukaciju i na našu širu regiju, od Bosne i Hercegovine, Srbije pa do Makedonije i dalje. – istaknuo je Ivan Toth, dekan Veleučilišta Velika Gorica.

Dekan je naglasio kako će Veleučilište zajedno s Gradom Velikom Goricom ustrajati na tome da Velikogoričko veleučilište postane prepoznatljiva visokoškolska ustanova u našem širem okruženju.

[print_gllr id=33906]