Home Izdvojeno Sesarov stroj melje i dalje: U 18 utakmica 18 pobjeda…

Sesarov stroj melje i dalje: U 18 utakmica 18 pobjeda…

Nakon što su u prošlom kolu osigurali povratak u najviši rang, košarkaši Gorice nastavili su u svom ritmu - na domaćem parketu pobijedili su Agrodalm 86-72 i zadržali stopostotan učinak ove sezone. Ostala su još četiri kola...

PODIJELITE

Kad rezultat nema nikakvu važnost, treneru je često jako teško dovoljno motivirati svoje igrače, izvući od njih ono najbolje. Treneru košarkaša Gorice Josipu Sesaru to je ovog vikenda uspjelo. Nakon što su u 17. kolu došli i do 17. pobjede, te time osigurali povratak u prvu ligu nakon samo jedne drugoligaške sezone, u ovom kolu je zadatak bio nastaviti niz protiv Agrodalma. Nakon 40 minuta košarke u našoj gradskoj dvorani, semafor je pokazivao Gorica 86, Agrodalm 72.

Znala je Gorica pobjeđivati i puno uvjerljivije ove sezone, u prosjeku naša momčad dobiva utakmice preko 30 razlike, ali ovoga puta, s obzirom na okolnosti, i ovo je zadovoljavajući rasplet. Sesar je koristio čak deset igrača, svima je dao priliku, a zauzvrat je dobio raznovrsnu igru, u kojoj nitko nije iskočio, ali opasnosti za protivnika vrebale su sa svih strana. Tako su čak petorica igrača Gorice završila utakmica s dvoznamenkastim učinkom – Ljubo Prgomet ubacio je 15 koševa, Karlo Mikšić 13, Ivan Majcunić i Paško Vrlika po 11, a iskusni Ante Mašić 10.

Dvojbi oko konačnog raspleta više nema, jasno je da će Gorica kao prva izboriti povratak u najviši razred hrvatske košarke, a novi izazov je završiti sezonu u istom stilu. Jedini poraz ove sezone je onaj u Kupu Krešimira Ćosića, u kojem je Gorica kao gost izgubila od Jazina, dok u prvenstvu i dalje nemaju niti jedan pogrešan korak. Do kraja sezone ostale su još četiri utakmice, Sesar inzistira na sve četiri pobjede, kako bi se na pravi način zaokružila jedna sjajna sezona. A nakon toga kreću pripreme za prvu ligu.