Home Crna Kronika Sedam vozača pod utjecajem alkohola, jedan bez vozačkog ispita

Sedam vozača pod utjecajem alkohola, jedan bez vozačkog ispita

...samo je dio rezultata policijske vikend akcije "Alkohol, droge i brzina"

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Policija je ponovo za vikend imala posla. Nećemo reći da je bio uspješan vikend, jer i mi (posredno) radimo na prevenciji a ne represiji, no ipak brojke su tu.

Sedmero vozača uhvaćeno je pod utjecajem alkohola, od čega je jedan imao više od 1,51 promil alkohola u krvi, dok je većina napuhala do 1,00 promil.

“Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila (1977 godište) u ulici HBZ u koncentraciji od 1,74 g/kg, 22.09.2018 godine u 3:00 sata ujutro. Vozaču je izdan prekršajni nalog, te je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja”, obavještava Policija.

Inače, tijekom provođenja policijske akcije “Alkohol, droge i brzina” dogodile su se i dvije prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.

Od petka, 21.10 pa sve do ponedjeljka utvrđeni i ostali prekršaji; 26 vozača vozilo je iznad dopuštene brzine kretanja, jedna je osoba vozila bez položenog vozačkog ispita, jedna u vrijeme dok joj traje mjera zabrane upravljanja. Tri osobe nisu bile vezane, jedna je nepropisno parkirala…

Sve ukupno u tri je dana utvrđeno 43 prometna prekršaja.