Home Izdvojeno SDP i GLAS ZAJEDNO NA IZBORIMA Razgovaramo i s drugima, bit će...

SDP i GLAS ZAJEDNO NA IZBORIMA Razgovaramo i s drugima, bit će iznenađenja!

PODIJELITE

SDP i GLAS Velike Gorice zajedno će na predstojeće lokalne izbore s podrškom SDP-ovom kandidatu Ivi Jelušiću. Pridružit će im se i druge stranke, podršku najavjuju i od gradskih uglednika, pojedinaca iz struke, no, ne otkrivaju sve karte.

„Otom potom. Vodimo razgovore, bit će iznenađenja. Sve goričke stranke koje su nezadovoljne trenutnom situacijom u Gradu dobrodošle su! Oni koji su sretni, daleko im kuća, niti ih zovem, niti mi trebaju“, poručio je Jelušić.

Danas nije bio dan za otkrivanje programa ili vizija koje ovi koalicijski partneri imaju za poboljšanje života u našem gradu. Kratko se Jelušić osvrnuo tek na promet i rekao kako je zadnji ugovor, sklopljen sa ZET-om, „njegov“, potpisan još u vrijeme njegova mandata u Zagrebu. „A gdje smo danas? Linija je manje, one su slabije, gužve su veće, a više se izdvaja. Kakve koristi od toga imaju građani? To ćemo promijeniti“, poručio je Jelušić.

Koalicijski su se partneri na današnjem predstavljanju sporazuma osvrnuli na gradske afere , uz najčešće ključne riječi pout nepotizma, korupcije, afere, interesne skupine. Gorica je, ponavljaju, Grad slučaj, a svim resursima upravlja „klijentelistička nepotistička mreža“. Nude promjene i red, moderan grad i poštene političare.

Stranačku, ali i prijateljsku podršku Jelušiću je dao njegov kolega, potpredsjednik GLAS-a Goran Beus Richembergh. „I za vrijeme svog mandata u Zagrebu pokazao je da je moralan i principijelan čovjek kad je rekao dosta i podnio ostavku. Neki u ovom gradu iz vladajuće garniture imali su posljednjih mjeseci tu istu priliku, ali nisu to napravili, a držali su lojtre i klimali. I ta ekipa sad ide na izbore“, poručio je Beus Richembergh.

Na konferenciji za medije govorili su i Ozren Robić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica, te Stela Dragica Svračak, predsjednica GLAS-a Velika Gorice.