Home Gospodarstvo Saznajte kako uštedjeti uz kućnu solarnu elektranu

Saznajte kako uštedjeti uz kućnu solarnu elektranu

Organizira se besplatno predavanje za sve zainteresirane

PODIJELITE

U ponedjeljak, 29. kolovoza, će se održati besplatno informativno predavanje “Solarne elektrane za kućanstva”. Grad Velika Gorica, uz podršku stručnog tima “Na sunčanoj strani”, servisa Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva to organizira za građane Velike Gorice. Predavanje će se održati u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Velika Gorica.

“Kroz predavanje “Solarne elektrane za kućanstva” Grad Velika Gorica građanima će osigurati sve relevantne informacije o procesu realizacije i korištenju vlastite solarne elektrane te im tako pomoći u donošenju odluke o ovom ulaganju, koje je posebno aktualno u svjetlu rasta cijena energenata.”, objašnjavaju u pozivu.

Kako navode, uz vlastitu solarnu elektranu je na godišnjoj razini u kućnom budžetu moguće sačuvati do 85% dotadašnjeg troška električne energije. Ulaganje se inače moglo isplatiti kroz 10ak godina, no s porastom cijena energenata razdoblje povrata ulaganja postajat će sve kraće.

Ovo predavanje dio je niza predavanja stručnog tima neprofitnog servisa “Na sunčanoj strani” od kojeg je moguće dobiti podršku na svakom koraku do realizacije solarne elektrane, uključujući izradu glavnog projekta, povezivanje s provjerenim instalaterima te korištenje prilika za sufinanciranje.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane građane, a za sudjelovanje se potrebno predbilježiti putem prijavnog obrasca OVDJE.