Home Gospodarstvo Sanitarna inspekcija obišla Tržni centar, vlasnik ove higijensko-ekološke bombe dobio rok za...

Sanitarna inspekcija obišla Tržni centar, vlasnik ove higijensko-ekološke bombe dobio rok za sanaciju

Ogluše li se na zahtjev za sanacijom, odgovorna osoba u tvrtki mogla bi platiti maksimalnu kaznu do 20 tisuća kuna, dok je za samu tvrtku šest puta veća

PODIJELITE

Tržni centar u Velikoj Gorici pored autobusnog kolodvora prava je “bolna točka” našeg grada. Kako smo prethodno izvještavali, nakon mnogobrojnih pritužbi građana i vlasnika prostora Državni inspektorat je poslao inspekciju.

O problemu higijensko-ekološke bombe u našem gradu u više navrata izvijestio je Dnevnik Nove TV, ističući pritom kako centar godinama propada, prekriven ptičjim izmetom, otpadom i fekalijama.

Inspektori koji su izišli na teren utvrdili su da su pritužbe građana i prodavača bile opravdane, ali problem s ptičjim izmetom i smećem još nisu riješili. Ne žale se samo deseci vlasnika poslovnih prostora o kojima, kažu, brine tek jedna čistačica, već i kupci.

 

Iz Državnog inspektorata su za Dnevnik Nove TV kazali i kako je doneseno rješenje o otklanjanju sanitarno-tehničkih i higijenskih nedostataka te je naređeno da se na učinkovit način onemogući ulazak i zadržavanje ptica (golubova) u prostorijama poslovnog objekta, za što je određen rok za provedbu naređenih mjera. Sanitarna inspekcija obavila je kontrolu izvršenja rješenja. Inspekcijsko postupanje je u tijeku.”

Većinski vlasnici, obitelj Žužić, uporno se oglušuju na pozive i upozorenja. Međutim, ogluše li se i na zahtjev za sanacijom, odgovorna osoba u tvrtki mogla bi platiti maksimalnu kaznu do 20 tisuća kuna, dok je za samu tvrtku šest puta veća – 120 tisuća kuna. U Gradu su, s druge strane, nemoćni bez konačnog sanitarnog rješenja protiv upravitelja.