Home Vijesti Samo se srcem dobro vidi

Samo se srcem dobro vidi

PODIJELITE

Razvijanje socijalne osjetljivosti – jedan je od ciljeva Dječjeg tjedna koji se ovih dana održava i u Velikoj Gorici, pod sloganom „Samo se srcem dobro vidi“. U velikogoričkim vrtićima i školama stoga je ove godine organizirana humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima.

IMG_4713

Akcija je službeno počela u vrtiću Žirek, povodom obilježavanja dana vrtića. „Moramo biti osjetljivi prema obiteljima koje nemaju sreću da svojoj djeci pruže sve što ona zavrjeđuju, a ujedno moramo mališane naučiti da je pomaganje drugima od izuzetne važnosti i vrijednosti – istaknula je ravnateljica Sandra Crnić te dodala: Kad se male ruke slože, sve se može!

Akcija se provodi u svim goričkim vrtićima i školama,  a svaka pomoć je dobrodošla. „Stvari će se prikupljati sve do četvrtka, a tada će u suradnji i prema prioritetima Centra za socijalnu skrb sve prikupljeno biti podijeliti građanima – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Svi ste pozvani da se uključite u akciju! Zasigurno ćete naći vrećicu riže, tjestenine, šećera ili brašna koju možete darovati potrebitim obiteljima, možda čak i pakiranje pelena ili vlažnih maramica za dojenčad. Nečiji osmijeh trebao bi nam svima biti najveća zahvala.