Home Izdvojeno Samo nebo je granica: Nikici Kasuniću zlato, a Marku Turkoviću bronca

Samo nebo je granica: Nikici Kasuniću zlato, a Marku Turkoviću bronca

PODIJELITE

Na Turniru mladih u boćanju za osobe s invaliditetom, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, sjajne rezultate osvojili su Velikogoričani Nikica Kasunić i Marko Turković. Nakon što je uvjerljivo sa 7:0 savladao Zagrepčanina Jasmina Morinu, Kasunić je osvojio zlatno odličje.

– Ovo je moje prvo zlato u boćanju. Vjerujem da će mi taj uspjeh dati novi poticaj da ustrajem u bavljenju ovim sportom koji je za mene postao pravi životni izazov. Bilo je dosta „gusto“, ali sam uspio u onome što mi je prije nekoliko mjeseci bio samo san – otkrio je Nikica.

bocanje1Zahvalio je trenerici i asistentici Giti Brdek koja je do posljednje boće duboko proživljavala natjecanje i pozvao sve mlade da se počnu baviti sportom.

– Koristim prigodu da pozovem još mladih osoba s invaliditetom iz Velike Gorice da nam se pridruže, jer nam samo sport može pružiti toliko sreće i novih životnih vidika – rekao je Nikica Kasunić.

Marko Turković imao je nešto manje sportske sreće, ali nakon što je izgubio od Puljanina Luke Wagnera s 0:3, oko vrata mu je završila medalja brončanog sjaja.

– Ma, medalja je medalja, a za mene osobno iako je brončana, ona za mene je zlatnog sjaja. Bilo je vruće u dvorani i uz malo sreće moglo je biti još i bolje, ali svi mi iz Kluba tek stjećemo svoja prava sportska iskustva i dogodine vjerujem da ćemo svima biti oštra konkurencija – zaključio je Marko, koji je zajedno s Nikicom član BKOSI „Marijan Dobrinčić“ iz Velike Gorice.

Na natjecanju u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja za osobe s invaliditetom i Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, nastupilo je 35 boćara iz 6 klubova.