Home Izdvojeno RUKOMET Sezona počela očajno, završit će odlično

RUKOMET Sezona počela očajno, završit će odlično

Goričani pobjedom nad Zametom i matematički osigurali ostanak u Premijer ligi

PODIJELITE

Pred rukometašima Gorice još su dva kola do kraja natjecanja u Ligi za ostanak. Ali, rezultatski posve nevažna. Naime, pobjedom nad Zametom osigurali su i praktično da i sljedeće sezone Velika Gorica ima svojeg predstavnika u Premijer ligi, najboljem razredu hrvatskog rukometa.

Igrači trenera Andrije Nikolića koji je u klub došao iz Zagreba krajem 2018. godine, ne samo da su osigurali ostanak, već su i u posve izglednoj situaciji da na kraju završe kao vodeći sastav ovog mini-doigravanja. Imaju tri boda više ispred pratitelja Zameta i Sesveta, ali i vrlo lagan raspored. Igraju protiv Rudara koji je odavno ispao, te posljednju utakmicu kontra labinskog Rudana, što će ujedno biti i oproštaj od na kraju ipak uspješne sezone. A, kako je samo sve crno izgledalo još u prosincu. Gorica je bila uvjerljiva posljednja, izgledalo je da im nema spasa, ali onda je potpisana suradnja s našim najboljim rukometnim kolektivom, Zagrebom. Stiglo je iz njihovih redova na posudbu nekoliko igrača i trener Andrija Nikolić i ubrzo su Goričani počeli igrati kao preporođeni.
Evo, samo za primjer, u Ligi za ostanak u proteklih osam rundi upisali su šest pobjeda, jedan remi, uz samo jedan poraz, onaj protiv Zameta u Rijeci. Bez obzira okončali Ligu za ostanak kao prvi ili ne, zaslužuju čestitke za sve učinjeno. Nastupajući vikend nema prvenstvenih obveza jer je na rasporedu završnica Kupa Hrvatske, a nakon toga će Goričani odigrati još ta dva već spomenuta susreta.

Goran Klobučarić