Home Izdvojeno Rijetka prilika da doživite pse u lovu na divljač

Rijetka prilika da doživite pse u lovu na divljač

PODIJELITE

CACT utakmica za lovačke pse ptičare koju organizira kinološko društvo Velika Gorica održat će se u nedjelju, 23. ožujka,  na lovnim terenima Mraclina i Vukovine. Okupljanje je u 9 sati u Vukovini, preko puta crkve.

Iako je riječ o nešto drugačijem vidu sporta od onog na koji smo navikli i koji očekujemo, neke će ipak izmamiti i potaknuti da nedjelju provedu u prirodi.

– Pas ptičar najveći je pomagač svakom lovcu u lovu na sitnu divljač, a psi prijavljeni na ovu utakmicu natjecati će se u umijeću lova i odnosu sa svojim lovcem. Utakmica ove vrste obavlja se bez odstrijela, što znači da se lov neće odvijati do kraja,već će psi samo pokazivati koliko su spretni u pronalasku divljači i omogućavanju uspješnog lova, objasnio je član Kinološkog društva Velika Gorica Robert Stepančić.

psi2Očekuju se natjecatelji iz cijele Hrvatske i inozemstva, a oštru konkurenciju suditi će renomirani i svjetski priznati suci.

– Kako se ovakvo natjecanje provodi na otvorenim terenima,a ne u dvorani ili na igralištu, možda nije najpogodnije za publiku, ali pozivamo sve koji su raspoloženi za nedjeljnju šetnju u prirodi, da nam se pridruže i pogledaju ove prekrasne pse, dodao je Robert Stepančić.