Home Izdvojeno Renomirani orkestri i vrhunska glazba na 10. Velikogoričkom Brass festivalu

Renomirani orkestri i vrhunska glazba na 10. Velikogoričkom Brass festivalu

PODIJELITE

Od 15. do 19 lipnja održava se 10. Velikogorički brass festival. Tri koncerta, nadaju se organizatori, zadovoljit će apetite posjetitelja. Ove godine odlučili su im ispuniti želje pa tako u Veliku Goricu stižu renomirani orkestri, a s njima i vrhunska glazba.

-S obzirom da smo često dobivali upite kada će doći orkestar Bobana Markovića, evo za 10. obljetnicu mislim da treba ispuniti želju slušateljstvu. Oni će nastupiti 15. lipnja. 17. lipnja je koncert francuskog ansambla Les Trompettes de Lyon koji je nastupio prije dvije godine i imao stajaće ovacije pa opet ispunjavamo želju publici. A 19. lipnja zatvaramo festival sa Bee fun stilation bendom iz Zagreba iza čijeg imena se krije Zvonimir Bajević koji je član Jazz orkestra HRT-a i za goste će imati cijelu trubačku sekciju iz jazz orkestra.-otkrio nam je Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala.brass festival4

A zahvaljujući njegovom novom dostignuću, VG Brass imat će još veći odjek u svijetu glazbe.

-Usporedit ću to sa sportom. Svatko tko se bavi sportom kada dostigne lijepe rezultate u svojoj domeni onda postane zaštitno lice neke robne marke. Tako i svaki umjetnik kada se bavi limenim puhačkim glazbalima kada dostigne nekakav nivo umjetničkog stvaralaštva, stvori dobar kontakt sa vrhunskim proizvođačima limenih instrumenata jer ih nije lagano napraviti, a da oni budu kvalitetni i dobri. To je uzajamna suradnja gdje ja sviram instrument od Van Laara koji je izuzetno dobro napravljen, radi se o nizozemskom proizvođaču. Za uzvrat on mene promovira i koristi kao zaštitno lice za svoje koncerte.-rekao nam je Špoljar.

Na službenim stranicama Van Laara nalazi se i link Brass festivala što je dodatni plus u promociji Velikogoričkog brassa, ali i Turopolja i Zagrebačke županije.