Home Crna Kronika Rekorder u Starom Čiču napuhao 1,79 promila

Rekorder u Starom Čiču napuhao 1,79 promila

PODIJELITE

Unatoč najavama da će protekli vikend biti u znaku policijskih akcija i pojačanog nadzora vozila na prometnicama, prekršaja je ipak bilo. U dvije noći tijekom vikenda velikogorička policija evidentirala je šest vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, a jedan je prenoćio u PP Velika Gorica.

-Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (1981. godište) u Starom Čiču, Velikogorička ulica kod kućnog broja 19, u koncentraciji od 1,79 g/kg. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, a vozač s koncentracijama alkohola od preko 1,50 g/kg, smješten je u prostoriju do otriježnjena, a potom uhićen i uz Optužni prijedlog sproveden dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorici.- rekao je Anto Brkić, pomoćnik načelnika PP Velika Gorica.

Policija je utvrdila ukupno 28 prometnih prekršaja, a neki od njih su: dva prekršaja nepropisnog parkiranja, jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom  tj. bez položenog ispita, dva prekršaja isteka prometne dozvole, šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Velikogorička policija je tijekom vikenda, točnije u noći s 26. na 27. kolovoza i s 27. na 28. kolovoza od 23 do 7 sati provela akcije ”Alkohol i opojne droge” i ”Brzina”.