Home Izdvojeno Raznolik program za Praznik rada u etno selu Kravaščica

Raznolik program za Praznik rada u etno selu Kravaščica

PODIJELITE

U povodu Praznika rada u Vukomeričkim goricama je organizirana turističko – kulinarska manifestacija “Dragi naši bregi”. Za sve koji praznik rada žele provesti  van grada,  Park Kravaščica u Gornjem Hruševcu, općina Kravarsko, jedna je od opcija.

Program kreće u 9 sati misom u crkvi sv. Križa u Kravarskom, a slijedi polaganje vijenca poginulim braniteljima, vožnja kočijama do Gornjeg Hruševca, tradicionalni „Obed na Kravarskom“ (besplatne delicije od graha i mesa), malonogometni turnir te nastup folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava. Posjetitelji će moći vidjeti i auto show, izložbu malih životinja.  sajam cvijeća, eko sajam vjenčanja, a sve to uz gastro ponudu. Navečer će nastupiti grupa “Sjaj” te grupa orijentalnog trbušnog plesa.

– Mala općina Kravarsko u Vukomeričkim goricama može se pohvaliti s preko 20 školovanih kuhara koji rade mahom u  poznatim zagrebačkim i velikogoričkim restoranima. Za prvi svibnja oni kuhaju na svojim bregima za svoje goste – poručuju organizatori.

Organizatori manifestacije su općina Kravarsko i Zavičajna udruga mladih Siva čaplja iz Gornjeg Hruševca.