Home Izdvojeno Rast poduzetništva u županiji. Zasluge i novom centru pošte u Velikoj Gorici

Rast poduzetništva u županiji. Zasluge i novom centru pošte u Velikoj Gorici

Broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji u 17 godina porastao je za 106 posto

PODIJELITE
Foto: Pixabay

Nova analiza FINA-e pokazuje kako je broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji u 17 godina porastao za 106 posto. Posljednji podaci pokazuju da je 2018. godine zaposleno 60.182 osoba. Ovi podaci Zagrebačku županiju svrstavaju na prvo mjesto u državi.

Na području Zagrebačke županije trenutno je u funkciji 31 poduzetnička zona u čiji je razvoj do sada uloženo više od 40 milijuna kuna. “U Zagrebačkoj županiji i u 2019. godini realizirano je više investicija među kojima izdvajamo one najveće, a to je otvorenje 38 milijuna kuna vrijedne najveće tvornice svježe tjestenine u Hrvatskoj tvrtke Naše klasje u Zaprešiću kao i Novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici. Radi se o najsuvremenijem logističkom centru u ovom dijelu Europe vrijednom 350 milijuna kuna.”, navode iz Zagrebačke županije.

U 2019. godini isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata malih i srednjih poduzetnika. Ovakva mjera bit će na raspolaganju poduzetnicima i u 2020. godini, dok će gradovima i općinama u 2020. godini biti temeljem javnog poziv na raspolaganju 2,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora.