Home Izdvojeno Rasplet 2. HNL: U zadnjih pet Gorica mora biti – za pet

Rasplet 2. HNL: U zadnjih pet Gorica mora biti – za pet

PODIJELITE

Dva tjedna odmora su iza nogometaša Gorice, bilo je dovoljno vremena da se zaboravi na posljednji poraz od Lučkog i krene ispočetka. Pod određenim pritiskom, to apsolutno stoji, jer priče o mogućem odlasku predsjednika kluba Nenada Črnka vise im nad glavom. A to može biti i dobro i loše. Ako igrači imaju dovoljno karaktera, zajedništva, bit će taj pritisak samo pozitivan…

– Nije ta kriza baš tolika, to najbolje znamo mi u svlačionici. Atmosfera među nama je odlična i uvjeren sam da ćemo na kraju osvojiti to prvo mjesto – rekao je najbolji klupski strijelac Matija Dvorneković za Reporter.

Svi su igrači optimistični, vjeruju da mogu slaviti titulu na kraju, a to je dobar preduvjet. Družili su se malo i izvan terena, spominjao se nekakav roštilj, spremao se opušteni “teambuilding”, pomoglo je sigurno… A svaka pomoć dobro će doći, jer drugoligaška sezona ulazi u samu završnicu. Ostalo je još pet kola, Inter je na vrhu s 48 bodova, Gorica je druga s 46.  No gorička računica je jednostavna – dobiti sve do kraja i proslaviti naslov. I jedni i drugi do kraja će tri puta igrati doma, a dvaput u gostima, no jedno od ta dva gostovanja Interu će biti u – Velikoj Gorici. I to u posljednjem kolu.

Prvi sljedeći izazov je Rudeš. Petak, 17 sati, velikogorički gradski stadion. Igra se, dakle, doma, ali veliko je pitanje koliko je to dobro. Naime, ove je sezone Gorica je doma osvojila 21 bod u 13 utakmica, a u gostima 25 u 12 susreta! Bez poraza je na strani, a doma je izgubila triput. Neobična statistika, ali rekli smo već, ovo je novi početak… Rudeš nikad nije slavio u Velikoj Gorici, treba nastaviti tu tradiciju.

Nakon Rudeša našim nogometašima slijedi gostovanje  u Imotskom, gdje je u rujnu Gorica pobijedila s lakih i visokih 4-0. Doduše, Imotski je slavio u Velikoj Gorici u prvom proljetnom kolu, zapravo i započeo ovu goričku krizu… U kolu nakon toga stiže Cibalia, s kojom je sličan slučaj. Vinkovčani su jesenas slavili ovdje, a Gorica je dobila u Vinkovcima. Obje su te utakmice odigrane u prvom dijelu prvenstva, aktualna Cibalia bitno je slabija. I nakon toga, u pretposljednjem kolu – težak ispit. Sesvete u gostima, opasan protivnik, treća momčad lige, tu će biti posebno teško doći do bodova…

Inter će u ovom kolu, također u petak, igrati doma s Imotskim, a zatim ide u Vinkovce kod Cibalije. U Zaprešić nakon toga stižu Sesvete, koje su zadnja dva puta pobijedile Inter, a posljednja utakmica prije “finala prvenstva” bit će domaći sraz s Dugopoljem. I na kraju – Velika Gorica.

– Volio bih da se odluči u zadnjem kolu, da ovdje dobijemo utakmicu i proslavimo naslov – poželio je još početkom proljetnog dijela prvenstva Matija Dvorneković.

Ne treba u cijeloj toj priči zaboraviti ni Sesvete, s 43 boda na trećemu mjestu, ali sve vodi prema ostvarenju Dvornekovićeve želje. Gorica mora biti bolja nego dosad, jer šansa je tu. Sve ima u svojim rukama, bilo bi lijepo uzeti taj naslov prvaka, a poslije – što bude…

 

UTAKMICE GORICE DO KRAJA

Rudeš doma, Imotski u gostima, Cibalia doma, Sesvete u gostima, Inter doma

UTAKMICE INTERA DO KRAJA

Imotski doma, Cibalia u gostima, Sesvete doma, Dugopolje doma, Gorica u gostima

 

TABLICA 2. HNL

1. Inter                           48

2. Gorica                        46

3. Sesvete                      43

4. Cibalia                        35

5. Imotski                      35

6. Rudeš                          31

7. Dugopolje                 31

8. Hr. dragovoljac      28

9. Segesta                       27

10. Lučko                        27

11. Bistra                          25