Home Izdvojeno RADOVI U GRADU Tomaševićeva bi trebala biti završena do kolovoza

RADOVI U GRADU Tomaševićeva bi trebala biti završena do kolovoza

Park u Ulici Matije Slatinskog dobit će rasvjetu kako bi se povećala sigurnost građana, a ovo su još neki od projekata koji su u završnim fazama

PODIJELITE

Radovi na području cijele Velike Gorice u punom su jeku, pa tako i u ulicama Matije Slatinskog, Stjepana Tomaševića, a pokrenuti su i radovi na izgradnji cage ball igrališta u Zadarskoj ulici u Podbrežnici. Danas su ta gradilišta obišli gradonačelnik Krešimir Ačkar, Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet te Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca.

Što se tiče ulice Matije Magdalenića gdje se gradi nogostup, u planu je i izgradnja rasvjete u parku. “Napravljen je parking, riješili smo se gužvi, a sada idemo u projektiranje rasvjete u parku po uzoru na park u Magdalenićevoj. Nakon rebalansa proračuna će ići projektna dokumentacija, a realizacija nekada u idućoj.“, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U blizini srednjoškolskog centra je trenutno u procesu rekonstrukcije Tomaševićeva ulica kod koje se završetak radova očekuje u kolovozu. “Rekonstrukcija Tomaševićeve se odvija u duljini od 220 metara, a rekonstruirat će se vodovodna mreža, izgradit će se oborinska odvodnja, gradit će se pješačke staze i parkirna mjesta kako bi se organizirao promet na ovom području.“, govori Dubravko Katulić pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet te objašnjava kako se radovi odvijaju u fazama kako bi se omogućio promet za vrijeme rekonstrukcije. Asfaltiranje ceste će se odraditi u jednoj fazi.

Oko 100 metara Tomaševićeve prema vrtiću se također rekonstruira gdje će se izgraditi vodoopskrbni cjevovod, rubnjaci te će se ista asfaltirati. Planirani završetak radova je za oko 30 dana s kompletnom izgradnjom. “Ovom rekonstrukcijom ovaj kvart dobiva novo naličje, većina zgradi je energetski obnovljena, napravljeno je igralište, teren za odbojku za pijesku i objekt dječjeg vrtića. Kada ovdje radovi završe, ovaj dio grada je nešto čime ćemo se moći ponositi i s ponosom pokazivati.”, zaključuje Ačkar.