Home Izdvojeno Radovi u Buševcu, Vukovini i Rakitovcu u završnoj fazi

Radovi u Buševcu, Vukovini i Rakitovcu u završnoj fazi

PODIJELITE

Gradski čelnici obišli su radove u Radnoj zoni Rakitovec, u Vukovini i Buševcu. U Vukovini se uređuje zgrada bivše pošte i matičnog ureda.

-Ovdje bi se trebali smjestiti LAG Zrinska gora – Turopolje, Mjesni odbor, ali i političke stranke. Radovi su vrijedni 270 tisuća kuna. Na ovom objektu zamijenit će se instalacije, uredit će se fasada i krovište.-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova na Društvenom domu u Vukovini.Društveni dom Vukovina

Pri kraju su radovi i na Sportskom domu u Buševcu. Zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec otkrio je da je investicija uređenja doma vrijedna oko 170 tisuća kuna. -Tu su ličilački radovi, popravak rasvjetnih tijela, izmijena unutarnjih vrata koja su dotrajala. Izradit ćemo i PVC vrata na katu, kao i toplinsku fasadu. Onda će taj objekt izgledati kako i treba. Uredit ćemo i tribine i ogradu.-rekao je zamjenik Kolarec.

Predsjednik Mjesnog odbora Buševec, Stefan Bobesić, zadovoljan je tijekom radova. -Prošle godine uređen je gornji kat doma, uređen je i Dom kulture, a u planu je i uređenje vatrogasnog doma. Drago mi je što se ovi radovi privode kraju jer će ovaj prostor opet moći koristiti sve udruge i mještani iz Buševca, od sportskih udruga, vatrogasaca, folklornih skupina, a moći će se i organizirati proslave rođendana.-Društveni dom Vukovina 1

Najveću vrijednost imaju radovi u radnoj zoni Rakitovec – 3,2 milijuna kuna. Ondje se uređuje glavna prometnica u dužini od 500 metara. Dovršetak radova očekuje se početkom srpnja.

-Vrijednost investicije u gornjem trupu je 2,3 milijuna kuna, no 900 tisuća kuna su vrijedni radovi na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži. Južni dio radne zone je uređen i rasprodan, i kroz mjesec dana se očekuje početak izgradnje prvih objekata. Sklopljen je ugovor s tvrtkom iz Kravarskog koja je okrupnila više manjih parcela i uskoro će početi graditi svoje pogone, postoje i dva ozbiljnija partnera koja očekuju dobivanje građevinske dozvole. -rekao je gradonačelnik.Radna zona Rakitovec - cesta (2)

Dodao je da je Gorica staklo koja ima svoje pogone u RZ Rakitovec, povećala svoju konkurentnost u proizvodnji, ali i broj zaposlenika te da će slično biti i kod Distributivnog centra koji očekuje europska sredstva za proširenje pogona.