Home Izdvojeno ‘Putujući sedmi kontinent’ otvara mladima vrata u svijet filmske umjetnosti

‘Putujući sedmi kontinent’ otvara mladima vrata u svijet filmske umjetnosti

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Zahvaljujući programu ‘Putujući sedmi kontinent’ mladi Goričani zakoračit će u svijet filmske umjetnosti. Cilj programa je odgojiti novi naraštaj filmske publike koja će znati kritički sagledati film kao umjetničko djelo. U sklopu njega, djeca će moći pogledati filmove raznih vrsta i žanrova, a u njihovom umjetničkom sagledavanju pomoći će im stručnih suradnici s područja filmske umjetnosti.

Projekt je prije pet godina pokrenula Udruga ‘Djeca susreću umjetnost’ u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Temeljen je na Nastavnom planu i programu za osnovne škole te preporučen od Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta. S vremenom se proširio i na druge hrvatske gradove te se uključuje sve više škola i vrtića.

Zahvaljujući suradnji Udruge s Kinom Gorica, u ovaj program uključit će se djeca vrtićke dobi i osnovnoškolci s područja Velike Gorice i Općina Kravarsko i Orle.

Kroz njega je do sada prošlo oko 30 tisuća djece, a održano je više od 150 filmskih projekcija. Provedeno je i više od 500 radionica optičkih igračaka i analiza filmova te organizirano 80 susreta s gostima iz svijeta filma.

‘Putujući sedmi kontinent’ održat će se od 9. do 15. veljače u Kinu Gorica.