Home Izdvojeno Pučko otvoreno učilište uspješno završilo svoj prvi europski projekt

Pučko otvoreno učilište uspješno završilo svoj prvi europski projekt

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom učilištu održana je završna konferencija Projekta EDU VG PP PLUS. Prvi europski projekt Pučkog otvorenog učilišta donio je brojne novitete, a upravo je uvođenje e-learninga ono što će podignuti konkurentnost ove institucije na tržištu znanja.

– Vrlo malo ustanova ovog karaktera pruža ovu uslugu. Vjerujem da sa sustavom e-learninga kao učilište dobivamo jako puno. Cilj nam je u 2017. godini što više naših obrazovnih programa implementirati u sustav učenja na daljinu kako bismo bili što konkurentniji na tržištu. Ovo je dokaz da pratimo trendove i osluškujemo potrebe naših polaznika. Oni sve više traže učenje putem interneta i ovakva sučelja, koja mi sada imamo – rekla je ravnateljica Barbara Grđan Odrčić.

1

Kroz ovaj projekt educirano je 27 polaznika iz populacije dugotrajno nezaposlenih osoba, osoba iz postpenalnog sustava i bivših ovisnika. Njima su danas dodijeljene diplome, a tržište rada dobilo je nove stručnjake društvenog poduzetništva. Svim polaznicima u njihove e-knjižice upisat će se nova zanimanja. Polaznici su mogli birati između edukacije za voditelja društvenog poduzeća i knjigovođe društvenog poduzeća, ovisno o njihovoj stručnoj spremi. Biljana Kuhar iz Velike Gorice odlučila je upisati smjer za knjigovođu zahvaljujući čemu je vrlo brzo pronašla posao.

– Ova edukacija pomogla mi je prilikom zaposlenja. Zaposlila sam se u jednoj međunarodnoj korporaciji u kojoj radim u struci – otkrila je Biljana.

2

U razvoj društvenog poduzetništva vjeruje i predsjednica Udruge ”Pet plus” Mira Davidović, čija je Udruga bila partner Učilištu u ovom projektu.

– Društveno poduzetništvo izuzetno je razvijeno u Europi i sudjeluje u ogromnom postotku u bruto domaćem proizvodu. Jedino kod nas to nije tako. Mi smo inicijatori ovoga projekta i mislim da ćemo njime doprinijeti razvoju ove vrste poduzetništva kod nas. Tvrdim da ovako educiranog kadra nema na našem tržištu i ova su dva zanimanja totalno inovativna na našem području – poručila je Davidović.

5

Zadovoljan dobrim rezultatima ovoga projekta je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je polaznicima dodijelio diplome.

– Pučko otvoreno učilište je kroz ovaj projekt educiralo 27 polaznika, koji su mahom mlade nezaposlene osobe. Vjerujemo da će im stečena znanja pomoći da što prije pronađu posao – istaknuo je zamjenik gradonačelnika. Najavio je da Učilište priprema dva nova projekta koja će Grad Velika Gorica također poduprijeti.