Home Izdvojeno Prvi u Hrvatskoj: U Gorici uvedena naplata parkiranja pametnim telefonima

Prvi u Hrvatskoj: U Gorici uvedena naplata parkiranja pametnim telefonima

PODIJELITE

Plaćanje parkiranja putem pametnih telefona nova je usluga VG komunalca pod nazivom Park Wallet. Osim što je Velika Gorica prvi grad u Hrvatskoj u kojem se parkiranje može platiti na ovaj način, ono će građanima donijeti i uštedu od 30 posto u odnosu na plaćanje putem SMS poruka kod kojih je trošak slanja poruke od 65 do 69 lipa po poruci.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo novu tehnologiju implementirali i tehnički, ali i sustavno u naše živote i da je omogućeno plaćanje parkiranja na ovaj način, ne samo zbog tog tehnološkog, nego i zbog socijalnog aspekta jer se na svakome koraku nastoji uštedjeti neka kuna ili neka lipa – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je i prvi u Hrvatskoj platio parkiranje pametnim telefonom.parking-usluga-6.jpg

APLIKACIJA JE BESPLATNA

Park Wallet aplikacija je koju je razvila tvrtka IPT, a besplatno ju mogu preuzeti svi korisnici iOS i Android pametnih telefona.

parking-usluga-8.jpg– Na svim aparatima će bit uputa za skidanje aplikacije. Dovoljno je skenirati QR kod i pametni telefon odmah odlazi na stranicu za instalaciju. Nakon instalacije potrebno je napraviti registraciju i nakon toga je moguće plaćati svim kreditnim i gotovo svim debitnim karticama. Može se, naime, plaćati svim debitnim karticama tekućeg računa koje imaju brend Visa, Diners i karticama svih internacionalnih izdavatelja – objasnio je Hrvoje Rajić iz tvrtke IPT.

– Ako turist želi platiti parkiranje on to može, za razliku od SMS-a kojim najčešće nije moguće platiti zbog toga što SMS-om može platiti samo onaj tko ima SIM karticu naših mobilnih operatora – objasnio je Hrvoje Rajić.

ŠTO U SLUČAJU KRAĐE MOBITELA?

Osim toga, aplikacija omogućuje pregled potrošnje, ispis računa kroz web aplikaciju i sigurnu kupnju putem kreditnih kartica. Budući da korisnik sam izabire PIN kojim potvrđuje u kojem gradu, zoni, za koji automobil i koliko dugo želi platiti parkiranje, nema opasnosti od zloupotrebe u slučaju krađe ili gubitka mobitela.

Aplikaciju ParkWallet možete skinuti ovdje:

Za android:  ParkWalletZa iOS: ParkWallet

[print_gllr id=14599]