Home Vijesti Prvi potez načelnika Općine Orle uređivanje je imovinsko-pravnih odnosa

Prvi potez načelnika Općine Orle uređivanje je imovinsko-pravnih odnosa

PODIJELITE

Ervin Vujica novi je načelnik Općine Orle. U prvom krugu Lokalnih izbora, održanih 21. svibnja, pobijedio je tadašnjeg načelnika Ivicu Petka s 56,15 posto naspram 33,83 posto glasova. U pobjedu je i sam bio siguran. Njegov zamjenik ove četiri godine bit će Dražen Podlejan.

Da su Općini Orle potrebne sve promjene rekao nam je sam načelnik. – Potrebne su sve promjene. To su imovinsko-pravni odnosi, realizacija europskih projekata. Zapravo podizanje općine na viši nivo. Prvo što ću napraviti u svom mandatu je upravo urediti imovinsko-pravne odnose jer se oni ne znaju, kako bi mogli aplicirati na EU projekte – ispričao je Ervin Vujica, načelnik Općine Orle.

Najviše glasova na Lokalnim izborima osvojila je i Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Ervinom Vujicom – 51,22 posto glasova, zatim HDZ 31,54 posto, SDP 10,24 posto te HNS 6,98 posto glasova. Time je od 11 vijećničkih mandata šest osvojila Kandidacijska lista grupe birača, četiri lista HDZ-a te jedan lista SDP-a.

U utorak je u prostorijama Općinskog vijeća u Orleu održana konstituirajuća sjednica Vijeća. Predsjednikom vijeća jednoglasno je izabran Andrija Ščrbak, dok je potpredsjednicom imenovana Jasmnika Podlejan – prva žena u Vijeću u 21 godinu otkako Općina Orle postoji.

Skupštinsko vijeće Općine Orle, u sljedeće četiri godine, tvorit će Andrija Ščrbak, Jasminka Podlejan, Nenad Galenić, Mario Mlinarić, Ivica Janković, Željko Mihica, Josip Panijan, Milivoj Stanković, Nikola Dolački, Ivan Bucina i Zvonko Hrenčević.

S obzirom na to da je dugogodišnji načelnik Ivan Petko svoj mandat stavio u mirovanje, umjesto njega u Vijeće je ušao Josip Panijan.