Home Izdvojeno Prvi nastup i prva pobjeda mlađih kadeta odbojkaša Gorice

Prvi nastup i prva pobjeda mlađih kadeta odbojkaša Gorice

PODIJELITE

Prošli vikend u Nedelišću održano je Mlađe kadetsko prvenstvo regije Centar na kojem se natjecalo osam klubova među kojima je bila i Gorica. U skupini su bili s Centrometalom, Karlovcem i Trnjem. Ostvarili su solidan rezultat nakon 2 utakmice. U konkurenciji svojih vršnjaka, mlađi kadeti OK Gorica ostvarili su prvu pobjedu u svom prvom povijesnom nastupu na natjecanju, pobjedivši ekipu OKM Centrometal rezultatom 2-0.

– S obzirom na to da prvi put sudjelujemo na ovakvom natjecanju ispunjena su naša očekivanja i bio nam je gušt igrati. Protiv Centrometala smo igrali dobro, međutim ‘opustili’ smo se pred kraj prvog i drugog seta, što se vidjelo na konačnom rezultatu. – izjavio je  David, jedan od igrača.

U drugoj utakmici, dječacima je protivnik bio OK Trnje, klub u čijim redovima igraju učenici OŠ Marina Držića, koji su već četiri godine zaredom finalisti Zagrebačkog prvenstva osnovnih škola. Bolja uigranost i više iskustva, donijeli su pobjedu ekipi OK Trnje s rezultatom 2-0. No, trener je u toj utakmici rotirao sve igrače tako da nitko nije ostao na klupi.

Odbojkaški klub Gorica je od ove sezone započeo rad s mlađim dobnim kategorijama. U suradnji s profesorom Hercegom iz osnovne škole Eugen Kvaternik složena je ekipa s dječacima iz 7. i 8. razreda koji igraju za svoju školu i za OK Gorica.

Idućeg vikenda se natjecanje seli u Daruvar gdje će se odigrati posljednje treće kolo u skupinama a potpm slijede utakmice za poredak. U slučaju pobjede protiv OK Karlovac, Gorica ima šansu ući u polufinale te se boriti za medalju. – Za idući tjedan očekujem još bolje rezultate i ako ćemo igrati kao što znamo, mislim da možemo biti među prva tri mjesta na kraju.- izjavio je Karlo, jedan od igrača.

Mlađi kadeti ovaj će tjedan iskoristiti za završnu pripremu prije utakmica odluke za plasman u svom premijernom nastupu.