Home Izdvojeno PRVI MAJ Gorički SDP-ovci podijelili 1500 porcija graha

PRVI MAJ Gorički SDP-ovci podijelili 1500 porcija graha

Gradska organizacija SDP-a podijelila je 1500 porcija graha, stigao je i šef stranke, tamburaši, građani jahali na konjima...

PODIJELITE

Gradska organizacija SDP-a Velika Gorica ni ove godine nije „omanula“. Već tradicionalno, predsjednik goričkog SDP-a Ozren Robić podsjeća- 22. put, skuhali su grah i podijelili građanima. 1500 porcija razgrabilo se u roku keks! A jeli su svi: stari i mladi, i političari i narod, stranački podobni i nepodobni, radnici i umirovljenici. Ostalo je sigurno i za koju zalutalu mačku ili seoskog psa. Svi su se najeli. U Kurilovcu danas nije falilo veselja. Slavio se 1. svibanj, Međunarodni praznik rada na koji se svake godine spominjemo radničkih prosvjeda u Chicagu 1886. godine, ali i upozoravamo i apeliramo na to kako su radnici, zaposlenici, muškarci i žene važan dio našeg društva, stupovi, gospodarske vertikale koji čine i ekonomiju i kulturu i profit.

Ovogodišnji 1.svibnja prolazi u znaku referendumske inicijative “67 je previše” koju su građani mogli potpisati i na proslavi. Uz stranačke SDP-ove simpatizere stigli su i poneki s druge strane političkog spektra, a gorički grah probao je i šef SDP-a Davor Bernardić koji je podijelio karanfile i družio se s građanima.

Zabavljao je građane i FA Turopolje, duo Ti i ja, a mogli su se provozati i kočijom, sunce je poslužilo, dan je bio prekrasan. Iz tabora SDP-a danas i poruke kako radnik treba poštenu plaću za pošten rad. „Učimo na teži način. Do danas je prema službenim podacima iz Hrvatsko otišlo 150 tisuća mladih. Bojim se da su neslužbeni podaci i puno veći. Bez tih mladih neće biti ni rezultata, ni rada ni nataliteta, pa na kraju ni države“, poručio je Ozren Robić.

Da nema ovih poražavajućih podataka možda bi građanima grah bolje sjeo, no ni ovako nisu odbili, mnogima je to i današnji ručak, nekim a i doručak, naći će se i za večeru. No teško se guta dok u susjednom supermarketu ljudi rade. Skraćeno, no ipak rade. „Treba se izboriti za prava radnika. Ne moraju danas raditi trgovine pa izdržali bi taj jedan dan da ne idemo u dućan, treba omogućiti ljudima da se odmore“, govori nam gospođa Dubravka.

I tako, uobičajena prvomajska slika- red graha, pa cvijeća, pokoja parola i to ne samo u Velikoj Gorici, već svugdje u Hrvatskoj…a sutra je ionako novi radni dan i vraćamo se na staro i baš, kak i nakon porcije finog graha, na sve bumo ovo, da prostite, prdnuli (da ne kažemo nekaj vulgarnije). Živjeli!