Home Sport Prva pobjeda Klasa

Prva pobjeda Klasa

PODIJELITE

Konačno je Klas dočekao dan da odigra trećeligašku utakmicu na svom igralištu u Mičevcu što mu je to dosad bilo (ne)opravdano onemogućeno. Natjecateljska komisija 3. HNL uskraćivala mu je igranje doma zbog bizarnih tehničkih razloga: nije bilo odgovarajućeg objekta (kućice) za snimatelja utakmice i prolaz od svlačionica do travnjaka nije bio natkriven. Klupsko vodstvo Klasa je sada otklonilo te nedostatke, nabavljen je i novi digitalni semafor, tako da se mičevečki klub može pohvaliti kako sada ima najbolje trećeligaške uvjete. Činjenično stanje je takvo da klupski dom i prateće objekte. koje ima Klas, mnogi klubovi mogu samo sanjati.

U prvih jedanaest kola Klas je igrao u gostima osam puta, a tri puta je bio kvazidomaćin, na SRC Kurilovec dva puta i jednom na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Bilanca je bila porazna – deset izgubljenih utakmica (jedna bez borbe) i jedan neodlučen rezultat. Nakon toga uslijedila je promjena na trenerskoj poziciji, Marija Andračića zamijenio je Šimun Cvitanović.

U prvoj utakmici na domaćem travnjaku Mičevčani su zabilježili prvu pobjedu u trećeligaškoj konkurenciji protiv susjeda na tablici Karlovca 1919, ali su i dalje ostali prikovani za dno poretka. Domaći su došli u vodstvo u 38. minuti pogotkom Nikole Furića iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca (igranje rukom) i s tim rezultatom momčadi su otišle na odmor.

U drugom poluvremenu gosti su uspjeli izjednačiti u 69. minuti tako što je vratar Igor Nuić odbio oštar udarac Sandija Hudorovića, a Mirsad Mašinović je odbijanac iz blizine zakucao pod gredu. Nakon toga uslijedila je obostrano otvorena igra, jer oba sastava su vjerovala da mogu pobjediti. Završnica je pripala Klasu i u 85. minuti došlo je do konačne odluke. Nakon što je Furićev udarac izbačen u korner, iz kuta je na peterac ubacio Ivan Sokić, a Krešimir Serdar je u skoku sve nadvisio i udarcem glavom loptu ubacio u bliže rašlje za 2:1 pobjedu. Prva tri boda u trećeligaškoj konkurenciji slavljena su u klupskim prostorijama i na terasi klupskog kafića do kasno u noć.

(DJ)

 

3. HNL Središte – 12. kolo

Klas – Karlovac 1919 2:1 (1:0)

Mičevec. Igralište Klasa. Gledatelja 150. Subota, 02.11.2013., 14 sati. Sutkinja: Mihaela Gurdon Bašimamović (Zaprešić) 7.5. Pomoćnici: Nikola Grgurić i Krunoslav Božiček (obojica iz Kutine). Četvrti sudac: Matej Horvat (Zagreb). Delegat: Mirko Letić (Kutina). Strijelci: 1:0 – Furić (38-11m), 1:1 – Mašinović (69), 2:1 – Serdar (86).

KLAS: Igor Nuić 6.5, Karlo Celčić 6.5, Nikola Furić 7.5, Mario Kralj 6.5 (od 71. Sokić 6.5), Antonio Huzek 6.5, Antonio Kundih 7, Dinko Zubčić 6.5 (od 58. Domagoj Bedeković 6.5), Nikola Halužan 6.5, Krešimir Serdar 7.5, Stjepan Marinčević 6.5 (od 74. Luka Lukić 6), Josip Celčić 7. Trener: Šimun Cvitanović 7.

KARLOVAC 1919: Igor Pajić 6.5, Igor Konta 6, Marko Špelić 6.5, Daniel Mićunović 6, Matija Mišić 6 (od 61. Mirsad Mašinović 6.5), Kristijan Sušilović 6.5 (od 90. Andrej Kovčina -), Sandi Hudorović 7, Antonio Magdić 6.5, Toni Capan 6.5, Nikola Vučinić 6 (od 46. Krunoslav Peretin 7), Mirko Brkić 6. Trener: Mario Vrbanić 6.5.

[print_gllr id=3945]