Home Kultura Proučite ljepote Velebita na večerašnjem predavanju fotografa Krunoslava Raca

Proučite ljepote Velebita na večerašnjem predavanju fotografa Krunoslava Raca

Poznati fotograf je znao na Velebitu provesti i po šest mjeseci te se susreo "oči u oči" s divljim životinjama

PODIJELITE
Foto: Krunoslav Rac / Predavanje Velebit

Večeras, 19. ožujka 2024. u 19:00 sati, u Vijećnici POUVG-a očekuje vas posebna prilika da se upoznate s ljepotama Velebita i Gacke doline kroz objektiv poznatog hrvatskog fotografa divljih životinja, Krunoslava Raca.

U sklopu multimedijalnog predavanja i promocije knjige “Velebit i Gacka dolina – mjesto medvjeda i pastrva”, Rac će nas provesti kroz očaravajući suživot planine i rijeke, istražujući simbiozu flore i faune te odnos čovjeka i prirode na tom području. Krunoslav Rac, koji se zbog zaljubljenosti u fotografiju, a potom i u Velebit, iz Đakova preselio u Sveti Juraj pored Senja jedan je od rijetkih koji se „oči u oči“ susreo s divljim životinjama poput medvjeda, risa, vuka pa i muflona, a javnosti je poznat upravo po fotografijama tih divljih životinja. Nekoliko godina za redom znao je na Velebitu provesti i po šest mjeseci.

S obzirom na obilježavanje Svjetskog dana voda i Međunarodnog dana šuma, ovo predavanje ima poseban značaj jer nas podsjeća na važnost očuvanja prirodnih resursa i bogatstava našeg okoliša.

Ulaz je besplatan.