Home Izdvojeno PROPUSNICE Tko ih treba, kada i kako ih nabaviti

PROPUSNICE Tko ih treba, kada i kako ih nabaviti

Za čitavo velikogoričko područje, jedinicu lokalne samouprave u koju ulazi područje Grada i okolnih naselja, za kretanje vam ne treba propusnica

PODIJELITE

Zbog sve češćih pitanja naših sugrađana na jednom mjestu donosimo sve relevantne informacije tko treba propusnicu, za što i gdje ih možete nabaviti.

Krenimo redom. Za čitavo velikogoričko područje, jedinicu lokalne samouprave u koju ulazi područje Grada i okolnih naselja, za kretanje vam ne treba propusnica. Ako idete van granica grada, što obuhvaća susjedne općine (Pokupsko, Kravarsko, Orle i pripadajuća naselja) kao i druge gradove (Zagreb, Sisak i dr.) propusnicu trebate nabaviti.

Tko izdaje propusnice?

Propusnicu, ovisno o vašim potrebama, bilo da se radi o poslovnim migracijama (putujete zbog posla), zdravstvenim, obiteljskim razlozima ili bilo kakvim drugim nabavljate ili kod svog poslodavca, u zdravstvenoj ustanovi ili pak putem Stožera civilne zaštite. U grafici je točno navedeno tko je zadužen za izdavanje propusnice i to u kategoriji “Izdavatelji propusnice”

Kako nabaviti propusnicu?

Propusnice, ovisno o razlozima nabavljate ili kod svog liječnika ili kod poslodavca. Propusnice koje izdaje Stožer civilne zaštite (za putovanja iz obiteljskih razloga poput kupnje hrane ili lijekova te nužne pomoći starijim i nemoćnim osobama) možete nabaviti osobno u Stožeru (na adresi
gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34) ili ON LINE, što je najbrži i najjednostavniji način.

Prvi korak je da na svoj kompjuter skinete jedan od ova dva dokumenta:

Nakon što ih popunite, pošaljite ih e-mailom na: stozer.czvg@gorica.hr Nakon što Stožer potvrdi propusnicu, ista će vam biti vraćena na vašu mail adresu.

Propusnice velikogoričkog Udruženja obrtnika

I velikogoričko udruženje obrtnika izdaje propusnice svojim radnicima kako bi mogli ići na posao. Propusnica je niže dolje, a potrebno ju je ispuniti i poslati udruženju na potpis, na adresu: dom.obrtnika@gmail.com

Koliko traje Propusnica?

Propusnica koju izdaje Stožer civilne zaštite, a koja uključuje putovanja iz obiteljskih razloga ili pomoć starijim i nemoćnim osobama traje jedan dan, odnosno 24 sata. Za svaki sljedeći posjet trebate novu propusnicu. Isto vrijedi i za zdravstvenu skrb. Propusnice koje izdaju poslodavci za obavljanje posla vrijede do ukidanja Odluke ili dok poslodavci tako ne odluče.

Kada smijem napustiti mjesto prebivališta?

Svoja prebivališta smiju napuštati građani koji za to imaju „vitalne obiteljske razloge“: kupiti hranu i osnovne potrepštine, ili pružiti skrb djeci ili starijim osobama, zatim građani kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, te oni koji putuju na posao.

Slobodno se mogu kretati službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja koronavirusa, a svi se trebaju pridržavati zaštitnih mjera kao što su poštivanje socijalne distance, ne zadržavanje u javnim prostorima, te posjedovanje propusnice.