Home Zanimljivosti Promocija jela od turopoljske svinje

Promocija jela od turopoljske svinje

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Plemenita opčina turopoljska i Bistro Babriga organiziraju promociju jela od turopoljske svinje, u četvrtak, 9. studenog u 19 sati u Bistrou Babriga (Josipovićeva 56). Gosti će imati priliku omastiti brk najfinijim turopoljskim pajcekom iz sto posto EKO uzgoja, a očekuje vas večera u pet sljedova čija je okosnica upravo meso turopoljske svinje.

Tri su glavna jela – confit od svinjskog buta na kremi od graška s gratiniranim krumpirom, zatim rolani kotlet punjen sa šampinjonima, kiselim krastavcima, lukom, špinatom uz marinirane domaće luleke s umakom od naranče, te steak od svinjskog vrata pokriven sa slamom od celera s pireom od karfiola.

Turopoljska svinja autohtona je hrvatska izvorna pasmina svinje i jedna od najstarijih pasmina u Europi. Meso na promotivnoj večeri dolazi iz ekskluzivnog 100% EKO uzgoja poljoprivrednog gospodarstva Plemenite opčine turopoljske koji se odvija 365 dana u godini na šumskom prostoru od 150 hektara koji omogućava slobodno kretanje i prirodnu ishranu svinja uz dohranu žitaricama bez umjetnih smjesa – poručuju iz Plemenite opčine turopoljske.

Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto za stolom, na broj 091 154 6657 (Tomislav). Promotivna večera s pet sljedova jela te pićem iznosi 150 kuna po osobi.