Home Vijesti Projekt ‘Pokupsko u srcu’: U šest mjeseci održano 211 radionica kroz koje...

Projekt ‘Pokupsko u srcu’: U šest mjeseci održano 211 radionica kroz koje je bilo uključeno 50 volontera

U narednom periodu provedbe projekta planiraju održati javne rasprave i radionice, ali i aktivnosti istraživanja te mapiranja potreba i potencijala zajednice

PODIJELITE

Udruga Kupa rijeka života kao nositelj projekta sa partnerima provodi projekt “Pokupsko u srcu” vrijedan ukupno 1.918.790,10 kuna u trajanju 18 mjeseci. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH i Europskog socijalnog fonda.

Preko udruge Kupa – rijeka života lokalnim se organizacijama civilnog društva omogućuje pristup raznim sadržajima kroz projektne aktivnosti s ciljem osnaživanja javno-civilnog društva iz ruralnih zajednica kroz razne sadržaje koji se provode u društvenom centru Opatija.

U proteklih šest mjeseci provedbe, održali su početnu konferenciju, uredili prostor društvenog centra Opatija, te ukupno 211 radionica na kojima su sudjelovali članovi organizacija civilnog društva (Kulturno umjetničko društvo Pokuplje, Nogometni klub Kupa, Skijaški klub Pokupsko i Klub žena Pokupsko), kroz koje je bilo uključeno 50 volontera.

Žele unaprijediti kapacitete 20 organizacija

Cilj je ovim projektom unaprijediti ljudske i tehničke kapacitete čak 20 organizacija civilnog društva za tripartitno djelovanje.

U narednom periodu provedbe projekta planiraju održati javne rasprave i aktivnosti kroz radionice, ali i aktivnosti istraživanja te mapiranja potreba i potencijala zajednice.

Dodatne informacije o aktivnostima i projektu možete doznati OVDJE.