Home Sport Projekt Judo kluba Fuji u užem krugu za nagradu SozialMarie prize for...

Projekt Judo kluba Fuji u užem krugu za nagradu SozialMarie prize for social innovation

Marina Drašković: 'Mislim da smo još jednom dokazali da jedan ovako mali klub može imati veliki utjecaj'

PODIJELITE
Foto: Igor Kolarec / Arhiva

Danas su stigle sjajne vijesti iz Judo kluba osoba s invaliditetom “Fuji”! Naime, od 299 prijavljenih projektata, njihov projekt ‘Osvoji vlastitu planinu’ ušao je u uži krug od 35 projekata koji su nominirani za nagradu ‘SozialMarie prize for social innovation’!

Petnaest dobitnika biti će objavljeno 01. svibnja u Beču, a zbog epidemiološke situacije iz Fujija će ju pratiti preko zoom-a (prve tri nagrade imaju vrijednost 15 000, 10 000 i 5 000 eura, a daljnjih 12 nagrada dodjeljuje se u vrijednosti od 2 000 eura).

Znate li što je SozialMarie prize for social innovation nagrada?

SozialMarie je nagrada za društvene inovacije kojom se svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata. Po natječaju u 2004., prvi je put dodijeljena 2005. godine, što je čini prvom nagradom za društvene inovacije u Europi.

Uz inovativnost rješenja kojima se doskače raznovrsnim problemima kriterije za društvenu inovaciju ponajprije čine uspješno uključivanje različitih društvenih skupina, učinkovita provedba projekta te mogućnost prijenosa ostvarenih rješenja na druge sektore i regije. Vodeći se ovim kriterijima SozialMarie nagrađuje uspješno provedene projekte i znači vrhunsko priznanje za djelotvornu društvenu inovaciju. Cilj joj je unaprijediti širenje dobrih projektnih praksi i dati podstrek raspravi o značenju društvene inovacije.

Marina Drašković: Još jednom dokazujemo da jedan ovako mali klub može imati veliki utjecaj!

Foto: Igor Kolarec

Pa ova nominacija baš je velika sreća, a i osvježenje u ovom periodu kada nažalost sjajni Fujievci ne mogu trenirati.

– Iako smo daleko od pobjede, sama nominacija i ulazak u 35 projekata koji će se boriti za glavnu nagradu je velika stvar za nas. Mislim da smo još jednom dokazali da jedan ovako mali klub može imati veliki utjecaj. Upravo s ovakvim natječajima želimo potaknuti i druge organizacije da u svoj rad uključe djecu i mlade s invaliditetom jer ako smo mi uspjeli stvoriti jednu super priču, to mogu i drugi. Mislim da će mojim članovima biti jako drago zbog nominacije, a osvajanje nagrade bila bi potvrda njihove vrijednosti, njihovog truda i rada – kazala je Marina Drašković, osnivačica Judo kluba Fuji.