Home Gospodarstvo Projekt Distributivnog centra u Rakitovcu u utrci za prestižnu europsku nagradu

Projekt Distributivnog centra u Rakitovcu u utrci za prestižnu europsku nagradu

Pozicionirani su među sedam najboljih projekata u Europi kategoriji održive tranzicije, a prije toga su prošli konkurenciju od 300 projekata

PODIJELITE

Projekt Zagrebačke županije, nazvan “Modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača”, zauzima značajno mjesto u utrci za prestižnu Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2023. (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2023). Nakon što je projekt u rujnu 2023. proglašen nacionalnim pobjednikom u kategoriji Održiva tranzicija, projekt distributivnog centra Zagrebačke županije sada je ušao u uži izbor od samo 300 projekata koji konkuriraju za ovu uglednu nagradu.

Kao predstavnik Republike Hrvatske, projekt Zagrebačke županije natječe se s projektima iz zemalja kao što su Francuska, Njemačka, Crna Gora, Nizozemska, Rumunjska i Slovenija u istoj kategoriji – Održiva tranzicija. Pobjednik će biti proglašen u studenom ove godine na svečanosti koja će se održati u Španjolskom Bilbau.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo među 7 najboljih projekata u Europi u kategoriji održive tranzicije tj. da smo u konkurenciji od 300 projekata došli do završne faze natjecanja. Ovo je potvrda da je naš projekt gradnje i opremanja Distributivnog centra za voće i povrće s pratećom ULO hladnjačom inovativan, održiv i ima pozitivan utjecaj na okoliš, lokalnu zajednicu te očuvanje poljoprivredne proizvodnje. Vjerujem da ćemo osvojiti nagradu, što bi bio kruna naših nastojanja da Zagrebačka županija bude predvodnica moderne, ekološke, održive i konkurentne poljoprivrede,“ – rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Nagradu EEPA Europska komisija dodjeljuje već od 2006. godine u šest kategorija kako bi prepoznala iznimne uspjehe javnih tijela i partnerstava između javnog i privatnog sektora u promicanju poduzetništva i malih poduzetnika širom Europske unije.