Home Izdvojeno Program i za velike i za male na manifestaciji ‘Proljeće u Andautoniji’,...

Program i za velike i za male na manifestaciji ‘Proljeće u Andautoniji’, a možete povesti i kućnog ljubimca

PODIJELITE

Manifestacija ‘Proljeće u Andautoniji’ održava se u nedjelju 15. svibnja i u nedjelju 22. svibnja, od 12 do 18 sati, u Arheološkom parku u Ščitarjevu, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Arheolozi i restauratori prikazat će rezultate eksperimentalnog proučavanja arheološke baštine. -Izradom replika i prikazom procesa proizvodnje predstavit će se razni aspekti života u prošlosti. Prikazat će se način gradnje rimskih zidova, izrada opeka,  fresaka, raznog  nakita i drugo. U programu će sudjelovati i Centar za eksperimentalnu arheologiju – CEXA i predstaviti izradu i korištenje tkalačkih stanova. Tijekom manifestacije održat će se i predavanja na temu eksperimentalne arheologije, a posebni gost manifestacije bit će Rujana Jeger, arheologinja i spisateljica.- najavili su u Arheološkom muzeju u Zagrebu.Andautonija-iz-zraka

U okviru manifestacije posjetitelji će moći sudjelovati u raznim radionicama i igraonicama: rimske igre, izrada bula, pisanje, mali arheolozi i drugo te isprobati rimsku hranu i piće. Osim obilaska lokaliteta, moguće je razgledati i izložbu Mirisi u Andautoniji u Interpretacijskom centru Arheološkog parka.

Tijekom manifestacije ulaz u Arheološki park je besplatan za sve posjetitelje, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Sadržaji su prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama te osobama s drugim oblicima invaliditeta, a organiziran je i  besplatan prijevoz dva puta dnevno iz Zagreba. Više o ovoj manifestaciji možete pronaći ovdje.