Home Izdvojeno Profesionalni vatrogasci prikazali različite tehnike izvlačenja unesrećenih

Profesionalni vatrogasci prikazali različite tehnike izvlačenja unesrećenih

PODIJELITE

Na pokaznoj vježbi, koju su održali u povodu svojih Dana otvorenih vrata, profesionalni gorički vatrogasci građanima su predstavili kompletnu opremu s kojom odlaze na intervencije, ali i veliko umijeće u gašenju požara.

Posjetitelji su razgledavali vatrogasna vozila, gliser, opremu za izvlačenje unesrećenih, zračni jastuk za spašavanje u slučaju požara i mnoge druge rekvizite koje vatrogasci koriste u spašavanju ljudi.

JVP-dani-otvorenih-vrata-vatrogasci-14.jpg

aa– Ovo je samo mali dio opreme koji smo pokazali, ali je zasigurno najatraktivniji građanima za pogledati. Javna vatrogasna postrojba dobro je opremljena za sve moguće situacije koje nas mogu zadesiti. Zadovoljan sam koliko grad ulaže u opremu JVP-a, ali treba naglasiti kako je važno nastaviti ulagati u opremu i ljude, kako bi oni mogli uspješno zaštiti ljudske živote i imovinu – rekao nam je Borislav Turan, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe.

Autolakirnica BrkićMeđu brojnim posjetiteljima, bilo je dosta obitelji s malom djecom, koja su najviše i uživala u vježbi.

– Jako su nam se svidjeli vatrogasci, kamioni i gliser, a najbolji od svega nam je trampolin – rekao je dječak Erik, u pratnji prijatelja Josipa i Davida.

JVP-dani-otvorenih-vrata-vatrogasci-20.jpg

Vatrogasci su u vježbi pokazali različite tehnike izvlačenja unesrećenih, a najatraktivnije je bilo spašavanje stanara s viših katova, preklapanjem preko ljestvi i spašavanje klizanjem nosila niz ljestve. U simulaciji požara pokazali su iznimnu profesionalnost.

JVP-dani-otvorenih-vrata-vatrogasci-31.jpg

aa– Malo je vruće, ali mi smo naviknuti na to. Zbog težine zaštitne odjeće i visokih temperatura kojima smo izloženi, znoj je sastavni dio našeg posla. Ovo je bila samo vježba, prave intervencije su puno teže – priznao nam je vatrogasac Vitomir Štuban, nakon završetka vježbe.