Home Kultura Prisjetite se fantastične priče o Pinokiju uz večerašnji film

Prisjetite se fantastične priče o Pinokiju uz večerašnji film

Večeras su na repertoaru dva odlična filma; Pinokio te Stepinac-Kardinal i njegova savjest.

PODIJELITE

Danas u Kinu Gorica imate priliku pogledati dva odlična filma – Pinokio te Stepinac-Kardinal i njegova savjest. Pinokio je na redu u 18 sati, a idući film u 20:30. Ako ne možete odlučiti koji biste gledali, u nastavku donosimo kratke sinopsise.

Pinokio, 18:00 sati

Trajanje: 124 minuta
Režija: Matteo Garrone
Uloge: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo

Pinokio je talijanski fantastični film iz 2019. godine, koji je napisao i režirao Matteo Garrone, a temelji se na knjizi iz 1883. godine Pinokijeve avanture talijanskog autora Carla Collodija. Priča o drvenom, zločestom i lažljivom lutku kojem poslije svake laži nos još malo naraste, a koji silno želi postati pravi dječak, u ovom filmu dobiva malo drugačiju, mračniju, vizionarsku dimenziju. To nije uobičajena diznijevska šarena priča i nije za malu djecu.

Stepinac-Kardinal i njegova savjest, 20:30

Trajanje: 87′
Režija: Višnja Starešina

Gdje god da dotaknete hrvatsku povijest u posljednjih osamdesetak godina, u njoj ćete negdje, na neki način, naići na Alojzija Stepinca. Ovaj film priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća, o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.