Home Izdvojeno Pripadnici 153. brigade HV-a Velika Gorica obilježili 20. godišnjicu osnutka

Pripadnici 153. brigade HV-a Velika Gorica obilježili 20. godišnjicu osnutka

Žele prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu

PODIJELITE

Za vikend je Udruga pripadnika 153.brigade HV Velika Gorica obilježila 20.godišnjicu osnutka dana Udruge.

“S ponosom smo se prisjetili svih događanja s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade HV Velika Gorica. S ciljem da čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153.brigade, čuvanje svih vjerodostojnih svjedočenja o ratnom putu naše brigade te čuvanjem uspomena na poginule pripadnike brigade.”

Kako navode, cilj je prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu. Tijekom okupljanja prisjetili su se svih aktivnosti Udruge, među kojima je obilježavanje 3. listopada, 1991., obilježavanje svih mjesta gdje je brigada djelovala, suradnje s osnovnim školama velikogoričkog područja te školama općine Orle, Kravarsko i Pokupsko, izrada zemunice-osmatračnica na Kljuki…

Inicijativa za izgradnju Spomen parka i Spomen doma

Prisjetili su se i pokrenute inicijative da se izgradi Spomen park 153.br.HV u Velikoj Buni, te u suradnji sa gradom Velika Gorica radi na projektu Spomen parka i sada već izgrađenog Spomen doma te radi daljnjih aktivnosti. Obilježavanju je nazočio i gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima. Obratio se okupljenima te istaknuo zajedničke suradnje.

“Vjerujemo u daljnju suradnju s gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma. Još jednom zahvaljujemo na dosadašnjoj potpori i osobnom doprinosu realizacije programa, a posebno doprinos u izgradnji značajnog projekta Spomen parka 153.brigade i Spomen doma.”, zaključuje predsjednik Ivan Zagorac.

Uz ovu aktivnost članovi Udruge su sredinom srpnja obišli Muzej Domovinskog rata u Turnju kraj Karlovca gdje su slušali o obrani grada na četiri rijeke i djelovanju 110. karlovačke brigade. Tamo su i položili vijence na spomen obilježje poginulim hrvatskim vojnicima.