Home Izdvojeno Primjer dobre prakse u realizaciji EU projekata

Primjer dobre prakse u realizaciji EU projekata

PODIJELITE

Agencija za odgoj i obrazovanje u Pučkom otvorenom učilištu organizirala je Stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova. Na skupu su predstavljeni primjeri dobre prakse vezani za realizaciju europskih projekata i suradnje. Kako bi olakšala posao predškolskim i školskim ustanovama Agencija je educirala savjetnike koji će sudjelovati u realizaciju europskih projekata.

Sveučilište-ravnatelji-Sanja Jelovčić

– To su ljudi koji su stekli osnovna znanja, a određene vještine su tijekom godina nakon završene edukacije stjecali praktičnim radom na projektima ili suradnjom s ustanovama i pojedincima koji su na tim projektima radili – rekla je Sanja Jelovčić iz Agencije za odgoj i obrazovanje

Kao ogledni primjer dobre prakse predstavljen je Dječji vrtić ‘Žirek’ koji je svojim projektom osigurao bolje uvijete za rad i boravak djece s poteškoćama u razvoju. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz EU fondova i jedan je od najvećih projekta takve vrste u Hrvatskoj.

Sveučilište-ravnatelji Sandra Crnić

– Naš projekt vrijedan je 100 tisuća eura. Njime smo opremili kabinet za poseban razvoj gdje smo radili s djecom s poteškoćama u razvoju, proveli smo edukaciju roditelja i odgajatelja, a uređeno je i dječje igralište – objasnila je Sandra Crnić, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Žirek’.

Kao još jedan dobar primjer predstavljen je i projekt ‘Stvaranje pedagoškog kontinuiteta između unutarnjeg i vanjskog prostora u predškolskoj ustanovi’, Dječjeg vrtića ‘Medveščak’ iz Zagreba. U projektu su sudjelovali i partneri iz Švedske, Italije, Litve i Turske.

Sveučilište-ravnatelji-željka požgaj

– To je jedno prekrasno iskustvo. Unutar projekta imali smo određene koordinacijske sastanke, što znači da smo putovali u sve te zemlje – pohvalila se Željka Požgaj, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Medveščak’.

Stručni skup posjetio je i gradonačelnik Dražen Barišić koji je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima Dječjeg vrtića ‘Žirek’.

Sveučilište-ravnatelji-Barisic

– Mislim da možemo biti zadovoljni s radom i standardom naših vrtića. Kruna njihovog rada je jedan moderan i inovativan pristup koji je doveo sredstva iz EU fondova u naš grad – poručio je Barišić.

Gradonačelnik je istaknuo kako i ovaj svijetli primjer govori o tome da je Velika Gorica istinski primjer Grada prijatelja djece.

[print_gllr id=35076]