Home Izdvojeno Uz prikaz tradicijske košare s hranom podijelit će 200 pisanica građanima

Uz prikaz tradicijske košare s hranom podijelit će 200 pisanica građanima

Cilj ove akcije je oživjeti stare običaje kako ne bi otišli u zaborav, vratiti građane u neka prošla vremena kako bi se prisjetili svojih baka

PODIJELITE

Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice se nakon uređenja mjesta prigodnom košarom i sađenjem cvijeća ovih dana intenzivno priprema za jednu divnu akciju koju će održati u petak.

Naime, u petak, 2. travnja žele svim građankama i građanima pokazati kako se tradicijski pripremala košara s hranom po starinski. “Onako kako su to radile naše bake i tadašnje mlade sneje te prikazati našim građanima kako se nekada pripremala košara, koja se hrana stavljala u košaru za blagoslov jela, kakvi su tada bili običaji.“, govori nam Filip Margić, predsjednik udruge Turopoljska tradicija.

Posjet će biti u 10 sati ujutro na Trgu Kralja Petra Krešimira IV. “Cilj ove naše akcije je oživjeti stare običaje kako ne bi otišli u zaborav, vratiti naše građane u neka prošla vremena kako bi se prisjetili svojih baka, razgovarati s njima o starim turopoljskim običajima za Uskrs, dati im informacije te se nadamo i nešto od njih naučiti.”, dodaje.

Osim prikaza stare tradicije i druženja pripremili su i 200 pisanica koje su sami oslikali prirodnim bojama te će ih podijeliti građankama i građanima uz čestitke za sretan i blagoslovljen Uskrs.