Home Izdvojeno Prijavite istaknute pojedince: Zagrebačka županija otvorila natječaj za dodjelu javnih priznanja

Prijavite istaknute pojedince: Zagrebačka županija otvorila natječaj za dodjelu javnih priznanja

Potrebno je da predloženi kandidati uživaju ugled u svojoj sredini te da su posebno zaslužni za promicanje interesa Zagrebačke županije i Republike Hrvatske

PODIJELITE

Otvoren je natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije. Dodijelit će se priznanja domaćim i stranim pojedincima te pravnim osobama koji su zaslužni za gospodarski, društveni i kulturni napredak te promicanje Zagrebačke županije u zemlji i inozemstvu. Rok za podnošenje prijava je do 15. svibnja 2024.

Prijedloge za dodjelu priznanja mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela, Župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, sportske i ostale ustanove. Kandidati mogu biti pojedinci ili pravne osobe koji su svojim radom doprinijeli razvoju različitih područja te promicanju županije. Potrebno je da predloženi kandidati uživaju ugled u svojoj sredini te da su posebno zaslužni za promicanje interesa Zagrebačke županije i Republike Hrvatske.

Kao kriteriji za odabir ističu se izuzetni rezultati u gospodarskom i društvenom razvoju Zagrebačke županije. Jedan predlagatelj može predložiti do dva kandidata. Prijedlozi moraju sadržavati životopis kandidata ili relevantne podatke o pravnoj osobi, temeljito obrazloženje prijedloga, odgovarajuću dokumentaciju te podatke o predlagatelju, a trebaju biti podneseni putem obrasca dostupnog na internetskoj stranici Zagrebačke županije.

Svi zainteresirani pozvani su da se prijave ili predlože kandidate za ovogodišnje dobitnike javnih priznanja do navedenog roka.