Home Najave Prijavite ekipu na 5. Posavsku bažulijadu i dokažite tko priprema najbolji grah

Prijavite ekipu na 5. Posavsku bažulijadu i dokažite tko priprema najbolji grah

Udruga mladih općine Orle prima prijave još tjedan dana

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Gastronomskih događanja u našem kraju nikada ne nedostaje. Tako će uskoro biti jako fino i u Posavini. U nedjelju, 24. rujna, održat će se 5. Posavska bažulijada ispred zgrade općine Orle. Okupljanje sudionika krenut će već u 10 sati kako bi se sve stiglo pripremiti.

Sam show kreće oko podne, a žiri će najbolji ‘bažul’ ocjenjivati u 15 sati. Osim najbolje pripremljenog bažula, ocjenjivat će se i najljepše uređen stol, javljaju organizatori. “Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima koji će imati priliku uživati u pripremljenom grahu, ali i vidjeti sam način pripremanja.”, navode iz Udruge mladih općine Orle.

Napominju i kako je prokuhavanje graha prije samog natjecanja ekipama strogo zabranjeno. Udruga mladih općine Orle osigurava dva kilograma graha po ekipi te pribor za posjetitelje.

Prijave za ekipe traju sve do 17. rujna na broj 095 377 4546, a kotizacija po ekipi je samo pet eura. “Okupite svoj pobjednički tim, pripremite najukusniji grah i odlično se zabavite!”, pozivaju mladi. Vidimo se!