Home Najave PRIJAVI SE! U petak je završna konferencija ReGreen

PRIJAVI SE! U petak je završna konferencija ReGreen

PODIJELITE

Javno predstavljanje aktivnosti u projektu ReGreen, za zainteresiranu javnost, održat će se u petak, 20.05.2022.  od 9 do 10:30 sati u Vijećnici Velika Gorica – POUVG. Događanje je namijenjeno “zelenim” poduzećima, akademskoj zajednici, predstavnicima jedinica
lokalne samouprave i drugih javnih ustanova, organizacijama civilnog društva, medijima i svima zainteresiranima građanima za održivi razvoj gradova.

Izlaganja su na engleskom, a broj mjesta je ograničen, pa svi zainteresirani trebaju se prijaviti na LINKU.

Akteri će raspravljati kako kombinacija kreativnosti i zelenila može poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici, te što Velikogoričani misle o stanju zelenila u svom gradu. Predstavljanje uključuje dosadašnje rezulte petogodišnjeg projekta Regreen koji Grad Velika Gorica provodi zajedno sa Zelenom energetskom zadrugom i 20 partnera na 2 kontinenta diljem svijeta.

Projekt Regreen bavi se održivim urbanim razvojem poticanjem rješenja za obnavljanje i rehabilitaciju urbanih ekosustava koja su bazirana na prirodi. Primjeri takvih rješenja su gradski parkovi, zeleni krovovi i zidovi javnih zgrada, ozelenjena odvodnja i pročišćavanje vode, biciklističke staze, hoteli za kukce i dr. Takva rješenja pročišćavaju zrak, smanjuju temperaturu zraka te buku i stres u gradovima, sprječavaju poplave, proizvode hranu te služe senzibiliziranju novih generacija za očuvanje prirode i održivi razvoj.