Home Izdvojeno Pretvorite hobi iz turizma u posao! Vegora zna kako!

Pretvorite hobi iz turizma u posao! Vegora zna kako!

PODIJELITE

Ako vam je hobi biciklizam, penjanje, vanjski sportovi ili boravak u prirodi zašto ne biste tu strast pretvorili u posao? Gradska razvojna agencija Vegora ima projekt kojim poziva mlade od 25 do 29 godina da se usavrše u turističkom sektoru i to u onim djelatnostima koje nisu zastupljene u formalnom obrazovanju.

“Turizam kao takav sektor je privlačan je za radna mjesta i naš je pokušaj da kroz ovaj projekt osposobimo čim više mladih da se mogu prijaviti, da se ohrabre, pronađu sebe u turističkom sektoru, s naglaskom na alternativne oblike turizma i ruralni turizam koji nije adekvatno pokriven formalnim oblicima obrazovanja“, govori nam Violeta Crnogaj iz agencije Vegora, inače projektni team leader za projekt Neset.

Projekt NESET provode 11 projektnih partnera i 7 europskih zemalja, a financiran je od strane Europskog gospodarskog prostora i norveškog Fonda za zapošljavanje mladih. Svaka će od zemalja članica mobilizirati do 60 polaznika, od kojih će njih 10-tak sudjelovati u mobilnostima zapošljavanja u turizmu. Mobilnosti će trajati četiri mjeseca kod poslodavca koji djeluju u turističkom sektoru u jednoj ili više partnerskih zemalja.  Uz praktični dio tu je i teorija, od toga kako napisati motivacijsko pismo, CV, razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina uz kreativne radionice.

Po završetku svih navedenih edukativnih modula desetero mladih osoba

Uz stručnu pomoć i podršku mladi će razvijati svoje ideje, komunikativnost, kreativnost te bez straha kretati u poduzetničke vode

„Tu ima jako puno prilike da mladi koji to inače i rade steknu samopouzdanje i odluče samostalno krenuti ili da se jave poslodavcu i rade na razvoju svoje karijere“, zaključuje Crnogaj.

Detalje i informacije o projektu možete pronaći na webu VEGORE.