Home Izdvojeno Preminuo prvi župan Plemenite općine turopoljske

Preminuo prvi župan Plemenite općine turopoljske

PODIJELITE

Prvi župan Plemenite općine turopoljske i dugogodišnji gradski vijećnik Zdravko Lučić preminuo je jutros u svom domu u mjestu Kuče.

Lučić je bio poznat po svom doprinosu u obnovi Plemenite općine turopoljske, a bio je i njen prvi župan. Potaknuo je obnovu sučija i izradu statuta, a istaknuo se u borbi za povrat nacionalizirane imovine zemljišnim zajednicama.

– Šokirani smo svi. Ovo je veliki gubitak za Plemenitu općinu turopoljsku. On je bio živa enciklopedija, a njegov doprinos Općini je nemjerljiv – rekao nam je Mihael Pavišić, župan Plemenite općine turopoljske.

Mnogi Goričani cijene i njegov doprinos u stvaranju Grada Velike Gorice i njenom odvajanju od Zagreba. Među njima je i gradonačelnik Dražen Barišić koji je ovim riječima obitelji uputio sućut.

– Izražavam iskrenu sućut obitelji Lučić. Njegov odlazak veliki je gubitak za Veliku Goricu za koju je napravio puno u proteklih 20 godina. Veliki je njegov doprinos bio upravo u odvajanju od Zagreba i stvaranju Grada Velike Gorice. Kao prvi župan obnovljene Plemenite općine Turopoljske svoje je djelovanje posvetio očuvanju i unapređenju lokalnog suvereniteta, a kao gradski vijećnik borio se za razvoj demokratskog društva i boljitak Velike Gorice. Hvala mu na svemu što je činio za svoj Grad. Počivao u miru –

Oproštaj od Zdravka Lučića održat će se u utorak 15. rujna na mjesnom groblju Vukovina u 15.30 sati.