Home Izdvojeno Premijerni nastup najmlađih goričkih odbojkašica

Premijerni nastup najmlađih goričkih odbojkašica

PODIJELITE
Foto: Odbojkaški klub Gorica

Protekloga vikenda za omladinski pogon Odbojkaškog kluba Gorica po prvi puta na natjecanju u mini-odbojci i maloj odbojci nastupile su najmlađe kadetkinje kluba. Juniori su odigrali drugo okupljanje juniorskog prvenstva odbojkaške regije Centar.

U Dugom Selu održano je prvo okupljanje Prvenstva Zagrebačke županije u mini-odbojci, za djecu starosti do 11 godina. Najmlađe Goričanke odigrale su utakmice protiv Vrbovca, Dugog Sela i Ivanić-Grada. Za najmlađe odbojkašice Gorice protivnice su bile preteške te su svoj prvi set osvojile tek u posljednjoj utakmici protiv Ivanić-Grada. – Sigurni smo da će s još malo treninga već na sljedećem okupljanju rezultat biti puno bolji. Najvažnije je da su djevojke nakon mjeseci treniranja osjetile duh natjecanja, duh koji će ih sigurno u narednim tjednima, mjesecima i godinama poticati da što više i bolje treniraju – rekli su u OK Gorica.

Foto: Odbojkaški klub Gorica
Foto: Odbojkaški klub Gorica

Na Prvenstvu Zagrebačke županije u maloj odbojci igrale su nešto starije djevojčice u odnosu na mini-odbojku. Najstarije smiju imati 13 godina. Igra se 4 na 4 na smanjenom odbojkaškom igralištu. Odbojkašice OK Gorice u svom prvom nastupu ostvarile su i prvu pobjedu. S 3:0 slavile su protiv Rugvice. U drugoj utakmici izgubile su od Samobora.

Na teren su izašli i juniori Odbojkaškog kluba Gorica. U Sisku su odigrali drugo okupljanje Juniorskog prvenstva odbojkaške regije Centar. Goričani su odigrali utakmice protiv Karlovca, Croatije i Varaždina. Karlovac i Croatia bili su suviše teški protivnici za još uvijek dosta mladu momčad Gorice. Pobjedu za 6. mjesto u ukupnom poretku upisali su protiv Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin.

Foto: Odbojkaški klub Gorica
Foto: Odbojkaški klub Gorica

– Ovo je velik vikend za naš klub. Nastupili smo s čak tri mlađe ekipe. Posebno me veseli nastup naših najmlađih kadetkinja. Prošle smo sezone pokrenuli rad s mlađim dobnim kategorijama u muškoj konkurenciji, a od ove smo sezone počeli raditi i s djevojčicama. Trenutno u klubu trenira 100-tinjak djece. Čestitam svim našim trenericama i trenerima na vrhunskom radu, a posebno bih čestitao našoj koordinatorici omladinskog pogona Katarini Ćosić koja je u najvećoj mjeri zaslužna organizaciju, provođenje treninga i ovaj povijesni nastup naših najmlađih kadetkinja. Veseli me što vidno napredujemo iz dana u dan – rekao je Ivan Šulc, predsjednik OK Gorice.

Foto: Odbojkaški klub Gorica
Foto: Odbojkaški klub Gorica

Predsjednik Šulc podsjetio je i na izvrsne nastupe seniora koji su polusezonu u II. A ligi – centar završili na uvjerljivom prvom mjestu. U cijeloj ligaškoj polusezoni ne znaju za poraz.