Home Gospodarstvo Premijer Plenković u Velikoj Gorici: Obilježena 33. godina osnutka županijskog i velikogoričkog...

Premijer Plenković u Velikoj Gorici: Obilježena 33. godina osnutka županijskog i velikogoričkog HDZ-a

PODIJELITE

U srijedu, 15. veljače, se u Velikoj Gorici u Hotelu Garden Hill održala proslava 33. obljetnice osnivanja HDZ-a u Zagrebačkoj županiji i Velikoj Gorici. Županijski odbor HDZ-a na početku druženja je pozdravio sve prisutne u Velikoj Gorici među kojima su bili i Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a, Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice i član predsjedništva HDZ-a, Tomo Medved, potpredsjednik Vlade, Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade, Ervin Kolarec, dožupan Zagrebačke županije i drugi dužnosnici.

Hrvatska demokratska zajednica trenutno je najbrojnija stranka u Hrvatskoj te se posljednjih godina nosila s teškim državnim situacijama. Potresi, pandemija, inflacija, sve to su, između ostalog, problemi s kojima se danas nose. Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a osvrnuo se upravo na političku i gospodarsku situaciju u zemlji. “Došli smo da pokažemo poštovanje prema vama u Zagrebačkoj županiji i prema svemu što ste činili. Ovo je županija koja docira gospodarski i daje ogroman doprinos razvoju Hrvatske.”, govori Plenković te dodaje da su sada u sedmoj godini mandata i da su se u posljednje vrijeme susreli s mnogim izazovima. “Zahtjevne okolnosti zahtijevaju visok angažman. Država je ta koja može i koja održava svoju ključnu ulogu i daje poruku sigurne Hrvatske. Tu poruku smo opremili u naše aktivnosti u svim resorima. Hrvatsku smo učinili sigurnom u svim izazovnim vremenima.“, govorio je Plenković te podsjetio kako smo trenutno u trendu munjevitog oporavka hrvatskog gospodarstva.

Prisjetili su se i brojnih ciljeva Hrvatske demokratske zajednice, ostvarenih projekata i brojnih uspjeha Vlade. Ističu i kako svaka lokalna zajednica ima veliku ulogu upravo u tim ostvarenjima.

Okupljenima se obratio i Krešimir Ačkar, član predsjedništva HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice koji se u svom govoru prisjetio i svog oca: “Vjerujem kako su još u živom sjećanju mnogima od nas ovdje dani kada se osnivao HDZ, dani kada smo bili čak i stranka opasnih namjera, dani koji su zahtijevali posebnu hrabrost. Među vama i danas vidim onu energiju, entuzijazam i zadovoljstvo koji nam je zadao organizacijski tim 90-e. Vjerujem da će svatko u ovoj dvorani jasno reći da su unazad nekoliko godina bila sve osim laka vremena. Ovi jaki ljudi ovdje od svega toga stvaraju stabilna vremena i za to im želim reći hvala.”, izjavio je Krešimir Ačkar te istaknuo odličnu suradnju Velike Gorice i zahvalio na podršci svih ovih godina. U govorima su se stranački članovi prisjetili osnova svog djelovanja, ciljeva, ali i istaknuli velike nade u svijetlu budućnost stranke i Hrvatskog napretka.