Home Izdvojeno Predstavljena zbirka i najavljen novi roman Siniše Matasovića na Matičinom četvrtku

Predstavljena zbirka i najavljen novi roman Siniše Matasovića na Matičinom četvrtku

PODIJELITE

Sinoć u Muzeju Turopolja, u sklopu Matičinog četvrtka, Siniša Matasović predstavio je svoju prvu pjesničku zbirku  ‘Sisak se uspješno pretvara da spava’ za koju kaže kako ima najmanje pjesama o Sisku. Prošle godine, Siniša je bio viceprvak na prvom službenom prvenstvu u slam poeziji. 

– U početku sam nastupao na pjesničkim manifestacijama klasičnog tipa, nakon toga sam došao u društvo koje se bavilo slam poezijom koji su prepoznali to i u mom načinu pisanja.  Kada su me čuli rekli su mi da me više ne puštaju, pa sam sada u toj grupi već dvije godine. – rekao nam je Siniša.

siniša matasović poezija predstavljanje muzej katd 1

Siniša u pripremi ima prvi roman, čiji se tisak očekuje do kraja 2016. godine.

– Roman je prošle godine bio na natječaju u Beogradu gdje je završio među deset finalista. Grad i Županija obećali su sredstva za izdavanje pa je jedino pitanje koliko će vremena trebati da se to sve realizira, no vjerujem da će ove godine roman biti vani. – dodao je Siniša.

Matasović je do sada svoje radove objavljivao u brojnim književnim časopisima i zbornicima autora diljem Hrvatske nakon što je na raznim književnim natječajima uvršten u nagrađene i pohvaljene autore.