Home Vijesti Predložite imena za rode: Ova dva mala ptića preživjela su hladnoću i...

Predložite imena za rode: Ova dva mala ptića preživjela su hladnoću i kišu

Uz to imate priliku i sudjelovati u nagradnom foto natječaju na temu bijele rode s ciljem promicanja važnosti zaštite i očuvanja ove strogo zaštićene vrste

PODIJELITE

Zeleni prsten Zagrebačke županije i ove je godine pozvao građane da im pomogne u odabiru imena za malene rode. Srećom, rodinih gnijezda u selima i dalje ima – rode vole ljude, ljudi vole rode i ta veza je stoljećima neraskidiva.

Djelatnici Zelenog prstena već tjednima svakodnevno prate što se događa u gnijezdu roda. Tako i vi ove godine možete uživo pratiti što se događa u gnijezdu bijele rode, ali i nadjenuti ime mladim ptićima bijele rode. “Naša dva snažna ptića su sve veća i veća. Preživjela su i hladnoću i obilnu kišu te zaslužuju dobiti imena. Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 30. lipnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Nakon čega će djelatnici JU Zeleni prsten suziti izbor na pet najboljih prijedloga a konačna imena odabrat će pratitelji stranice.”, pišu iz Zelenog prstena.

Uz to imate priliku i sudjelovati u nagradnom foto natječaju na temu bijele rode s ciljem promicanja važnosti zaštite i očuvanja ove strogo zaštićene vrste. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije, a svaki autor popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija neovisno jesu li fotografije snimljene foto aparatom ili mobitelom. Krajnji rok prijema fotografija je ponedjeljak, 26. srpnja 2022. do 11 sati. Najbolje fotografije izabrat će žiri i pratitelji Facebook stanice JU Zeleni prsten Zagrebačke županije a Javna ustanova će ih otkupiti. Više o natječaju na linku.