Home Gospodarstvo Predložite članove Koordinacije za ljudska prava

Predložite članove Koordinacije za ljudska prava

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da dostave svoje prijedloge

PODIJELITE
Foto: Pixabay

Zagrebačka županija poziva poslodavce koji obavljaju javne djelatnosti koje se bave problematikom ljudskih prava sa sjedištem na području Zagrebačke županije da dostave prijedloge za imenovanje tri  člana u Koordinaciju za ljudska prava iz redova javnih djelatnika koji također imaju prebivalište na području Županije. Jedan predlagatelj može predložiti samo jednog kandidata, a rok za dostavu prijedloga je do 5. veljače 2022. godine.

Koordinacija ima predsjednika i deset članova, pri čemu predsjednika i četiri člana imenuje Županijska skupština iz redova članova Županijske skupštine, dva člana se imenuju na prijedlog župana, tri člana se imenuju iz redova javnih djelatnika s područja javnih djelatnosti koje se bave problematikom ljudskih prava, dok je predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina po položaju član Koordinacije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da svoje prijedloge dostave na adresu: Zagrebačka županija, Odbor za izbor i imenovanja Županijske skupštine, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom „Predlaganje člana/ice za imenovanje u Koordinaciju za ljudska prava Zagrebačke županije iz reda javnih djelatnika – ne otvaraj“.

Tekst javnog poziva i prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.