Home Crna Kronika PP Velika Gorica: Više od 98% kaznenih djela provala događa se kada...

PP Velika Gorica: Više od 98% kaznenih djela provala događa se kada nikoga nema u kući

Policija savjetuje građane kako se samozaštititi u dijelu godine pred nama kada se ranije pale svjetla, što provalnicima ujedno daje do znanja ima li koga u kući ili ne

PODIJELITE
Foto: Ilustracija/Unsplash

U ponedjeljak, 4. listopada, kako otkrivaju iz policije, na goričkom području izvršena su čak tri kaznena djela – razbojništvo, jedna provala i jedan pokušaj provale u kuću.

Razbojništvo se dogodilo oko 14.30 sati u Dobrilinoj ulici u trgovini ‘Marina’.

– Nepoznati počinitelj je ušao u navedenu trgovinu, te dok je djelatnica bila sama u istoj, prišao je prodajnom pultu te ju je zatražio da mu preda novac. Djelatnica je u strahu od napada istome predala novac, nakon čega se počinitelj udaljio iz trgovine  – kazali su.

Nadalje, provale su se dogodile u vremenskom razdoblju od 19.00 do 19.30 sati, jedna je bila u ulici Radićev odvojak, a druga u ulici Emila Laszowskog.

– Pokušaj provale u ulici Radićev odvojak dogodio se u kući 72-godišnjakinje. Nepoznati počinitelj prišao je sa stražnje strane kuće gdje je zavlačenjem prikladnog alata pokušao obiti balkonska vrata, pri čemu nije uspio i potom se udaljio bez da je išta otuđio. Međutim, u ulici Emila Laszowskog, počinitelj je iskoristio činjenicu što su vlasnici ostavili otvorena vrata na balkonu, te se tom prilikom preko rukohvata stubišta popeo na balkon i ušao u unutrašnjost. Djelomično je ispremetao stvari i izvršio krađu novaca, a šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi više tisuća kuna – otkrio je inspektor Ljubanović.

Iz PP Velika Gorica savjetuju građane kako se samozaštititi u dijelu godine pred nama kada se ranije pale svjetla, što provalnicima daje do znanja ima li koga u kući ili ne. Otkrio je kako se više od 98% kaznenih djela provala događa kada nikoga nema u kući.

– Zatvarajte vrata, nemojte ostavljati prozore na kip, te ako je moguće spustite rolete,jer i takva banalna stvar može odvratiti počinitelja od počinjenja provale, a dobro je ostaviti i upaljena svjetla – kazao je inspektor Ljubanović.