Home Izdvojeno Poznati datumi upisa djece u prvi razred. Evo gdje i kada trebate...

Poznati datumi upisa djece u prvi razred. Evo gdje i kada trebate doći

PODIJELITE

Ako ste među onim roditeljima čija djece na jesen kreću u prvi razred, sigurno će vas zanimati kada su upisi, odnosno pregledi mališana. Ured državne uprave Zagrebačke županije donio je raspored i upute prema kojima će se utvrđivati psihofizičko stanje djeteta te obavljati upis u prvi razred osnovne škole na području Grada Velike Gorice.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja će do 1. travnja ove godine navršiti šest godina. Djecu se može i prijevremeno upisati u školu i to u slučaju ako će navršiti šest godina do kraja 2016. godine. Tada roditelj, odnosno staratelj treba podnijeti zahtjev Uredu državne uprave Zagrebačke županije, Službi za društvene djelatnosti – Ispostava Velika Gorica na adresi Trg kralja Tomislava 34, na trećem katu u sobi 224 najkasnije do 31. ožujka 2016. Detalje možete pronaći ovdje.otvorenje-skole-u-novom-cicu-30.jpg

Prije upisa, djeca moraju proći liječnički pregled, odnosno mora se utvrditi njihovo psihofizičko stanje. Za to je potrebno osobno doći u Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Službu za školsku i sveučilišnu medicinu – Ispostava Velika Gorica na adresi Matice hrvatske bb prema rasporedu kojeg možete pronaći ovdje.

Upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Velike Gorice i općina Kravarsko, Pokupsko i Orle od 9. svibnja do 15. lipnja, odnosno prema pozivu osnovne škole.