Home Izdvojeno Povjerenstvo za dodjelu Javnih priznanja Grada poziva da predložite ovogodišnje kandidate

Povjerenstvo za dodjelu Javnih priznanja Grada poziva da predložite ovogodišnje kandidate

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Na Dan Grada Velike Gorice, 13. prosinca 2016., Gradsko vijeće dodijelit će javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i pravnim osobama. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice uputilo je stoga Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Javnih priznanja Grada Velike Gorice u 2016. godini.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja imaju vijećnici i radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, građani, udruge, trgovačka društva, vjerske zajednice i ustanove.

Svi zainteresirani predlagatelji svoje prijedloge mogu dostaviti najkasnije do 28. listopada u zatvorenoj omotnici i s naznakom ”ne otvaraj” na adresu: Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34, 10 410 Velika Gorica.Svecana sjednica Dan grada 20 nagrade Barisić Kolarec (7)

Evo koja će javna priznanja u prosincu dodijeliti Gradsko vijeće:

Povelja Grada Velike Gorice dodijelit će se fizičkim osobama za životno djelo, a nagrada Grada Velike Gorice fizičkim i pravnim osobama. Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti.

Nagrada Grada Velike Gorice ”Krčka vrata” dodjeljuje se za iznimna dostignuća u gospodarskim djelatnostima, razvitku grada i unapređenju kvalitete života građana.

Tu je i Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog koja se dodjeljuje za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju za doprinos razvitku demokratskih političkih institucija, aktivnog građanstva, lokalne i mjesne samouprave i političke kulture.

Dodijelit će se i Nagrada Grada Velike Gorice ”Zlatna turopoljska podgutnica” i to za jačanje ugleda i promociji Grada Velike Gorice u zemlji i svijetu. Nagrada Grada Velike Gorice ”Turopoljsko srce” dodijelit će se za iznimna dostignuća na području humanitarnog djelovanja.

Koji su kriteriji za dodjelu javnih priznanja, kao i obrazac prijedloga za dodjelu javnih prizanja možete pronaći OVDJE.